Yaz sezonunda Erzurum'da Milli takımda da görev yapan Ruslar'ın deneyimli Curling Antrenörü Olga Adrianova, bu kez Rus Milli takımını Erzurum'a getirdi. Rus curlingçiler, Curling Arena'da kamp yapıyor.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Curling Arena Salonu bugünlerde Rus Milli takımını ağırlıyor. Rusların bayan ve erkek Milli Curling takımları "Kış Gelişim Kampı" için Erzurum'u tercih etti. Yaz sezonunda Buz Pateni Federasyonu tarafından Türkiye'ye davet edilen ve Erzurum'da Milli Curlingçileri çalıştıran tecrübeli Curling Antrenörü Olga Andrianova, şimdi de Rus sporcuları kamp için Erzurum'a getirdi. Rus bayan ve erkek sporcular kamp için Erzurum'a çıkarma yaptı. Pazartesi günü Erzurum'da kampa giren ve bir hafta boyunca Erzurum'da kamp yapacak olan Rus curlingçiler, Palan Otel'de konaklıyor.
ERZURUMLU SPORCULARLA ORTAK KAMP
Kış Gelişim Kampı için Erzurum'u tercih eden ve 25 Şubat 2013 tarihine kadar da Erzurum'da kalacak olan Rus Curlingçiler, Türkiye'nin ilk ve tek Curling Salonu olan Curling Arena'da teknik taktik çalışması yapıyor. Rus milli curlingçiler ile birlikte Erzurumlu curlingçilerde çalışmalarda yer alıyor. Genelde Türk Milli takımında yer alan müsabık sporcular Ruslar ile birlikte ortak kamp yaparken, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Curling Antrenörü Ahmet Çelik, "Rus antrenör Olga Andrianova, ülkemize ve şehrimize yabancı değil, kendisi ile yaz sezonunda burada birlikte görev yaptık. Erzurum'un iyi bir kamp merkezi olduğunu bildiği için kendisi Rus sporcuları ilimize getirdi. Şu anda adeta ortak bir kamp yapıyoruz. Çalşmalar çok iyi geçiyor. Olga'nın tecrübelerinden faydalanıyoruz" diye konuştu.
ERZURUM KAMP İÇİN İDEAL
Erzurum'u kamp için tercih eden Rus Curling Milli takımın Antrenörü Olga Andrianova, Erzurum'un yaz kamplarının yanı sıra kış sezonunda ve buz spor sporları için ideal bir kamp merkezi olduğunu söyledi. Curling Arena'yı da 'Harika' olarak yorumlayan Olga Andrianova. "Erzurum'da kamp yaptığımız için mutluyuz. GHSİM personeli de bize burada çok iyi davranıyor ve iyi bir misafirperverlik örneği gösteriyor. Antrenörler Ahmet Çelik ve Sadık Topaloğlu da bizimle çok yakından ilgileniyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
(ERZ-AA-Y)

20.02.2013 14:05:47 TSI

Editör: Wan Haber