Tekirdağ' ın Malkara ilçesi Gazibey ve Hacıevhat Mahallerinde ikamet eden roman vatandaşlar tarafından Malkara Gücü spor adında spor kulübü kuruldu.
Malkara ilçesi gazibey mahallesi ve hacıevhat mahallesinde ikamet etmekte olan roman vatandaşlar tarafından Tekirdağ Valisi Ali yerlikaya ve Malkara Kaymakamı Mahmut Halal' ın istekleri üzerine Malkara Hamallar ve Romanlar Derneği Başkanı Niyazi Güneş başkanlığında Gazibey Mahallesi Kamelya sokak no 39 da kulup binasını kurdular. Yönetim olarak kendi aralarında yapmış oldukları toplantıda başkan olarak Niyazi güneş Başkan yardımcısı Mestan Açıkgöz, Sayman Olcay Demir, Sekreter Bekir giden Denetleme kurulu Seyran Demirdüzen ,yaşar demirdelen ve göksel fil seçildiler.
Malkara Gücü spor kulübü Başkanı Niyazi güneş konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, Vali beyi ziyaret etiğimiz esnada bize bu fikri verdi. Bizde bu fikri Mahallelerimizde bulunan vatandaşlarımızla paylaşarak karar aldık. 29.01.2013 Salı günü Malkara Kaymakamlığına dilekçe ile başvuruda bulunduk. Kaymakamımız Mahmut Halal' ın onayı ile Gazibey Mahallesi Kamelya sokak no 39 da kulüp binamızı kurarak 24 futbolcumuzla futbol takımını oluşturduk. Daha sonraki zamanlarda ise güreş,voleybol,basketbol ve foklör ekiplerini kuracağız. Bu kurduğumuz kulübümüzün amacı Atatürk ilkeleri doğrultusunda, yurt kalkınmasında en etkili kişiler olan gençliğin bedenen ve ruhen geliştimek, spor yapamalarını sağlamak ve gençler arasında din, dil, ırk mezhep ve düşünce farkı gözetmeksizin karşılıksız yardımlaşmayı birlik be bereberliği pekiştirmek temel gayemiz olacaktır. dedi. Başkan Güneş 2.amatör ligte başlayacaklarını belirterek ilk maçlarını 28 Şubat 2013 Perşembe günü oynayacaklarını kaydetti.

01.02.2013 15:31:38 TSI

Editör: Wan Haber