Bursa'nın İznik ilçesinde, antik Roma tiyatrosunda özel idare kaynaklarıyla yürütülen restorasyon çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.
Bursa İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik ve İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir ve beraberindekiler İznik'te çevre düzenlemesi süren antik Roma tiyatrosunu inceledi. Özel idare bütçesinden ayrılan ödenekle 2011 sonunda çevre düzenlemesine başlanan Roma tiyatrosunu gezen heyet, yapılan çalışmaları yerinde gördü. Nedim Akdemir, "Teknik bir ziyaret için buradayız. Tarihi değeri olan hazineyi bugün gün yüzüne çıkarıyoruz. Bu İznik için iyi bir fırsat. Zira 2014'te özel idareler kapanacak" dedi.
Bilal Çelik de, "Roma tiyatrosundaki çalışmalar çok iyi gidiyor. Yer altındaki hazineler yer üstüne çıkarılıyor, Kaymakam Nurettin Kakillioğlu ve ki arkeolog arkadaşlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Görüyorum ki yatırımımız heba olmamış. Şu an kadar bütçemizden ayrılan 600 bin lira ödenekle çalışmalarımız sürüyor. İznik dört medeniyetin izlerini taşıyor. Burasını Turizme kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.
Buradaki incelemelerini tamamlayan heyet daha sonra Boyalıca Belediyesi'ni ziyaret etti.
İller Bankası'na olan borcu yüzünden beldesindeki kanalizasyon projesini ihaleye çıkaramayan ve bankadan şahsı adına çektiği krediyle belediyenin borcunu kapatarak Türkiye'nin gündemine oturan Belediye Başkanı Ali Çil'i ziyaret eden heyet, Boyalıca İlköğretim Okulu'na dahil edilmesi düşünülen ek eğitim binası alanını gezdi. İlkokula ilave yapılacak binanın temelinin bu yıl içinde atılmasını isteyen Çil, "Öğretmenler, derslik alanı açabilmek için kendi kantinlerini dahi feda ettiler. Depo görünümlü yerde çay molası veriyorlar" dedi.
Bilal Çelik, ek binayı gelecek yılki yatırım programına alabileceklerini söyledi.
(MŞ)

01.02.2013 17:46:49 TSI

Editör: Wan Haber