Rize Belediyesi Dağbaşı'nda bulunan su deposundan elektrik üretecek. Elde edilen enerji belediyenin aydınlatma ihtiyacında kullanılacak.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, elektrik enerjisi üretimi için ilk adımı attı. Dağbaşı'ndaki su deposunda kurulan santralde elde edilecek elektrik enerjisi belediyenin enerji ihtiyacında kullanılacak. Yürürlüğe giren yeni kanunla su depolarından elektrik üretimi yapacak olan belediyeler, enerji ihtiyaçlarının bir kısmını bu şekilde üreterek temin edecek.
Üretimin yapılacağı yerde Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yerinde inceleme yaparak basına bilgi verdi. Başkan Bakırcı, "Dağbaşı ana depo diye tabir ettiğimiz depo ile Güneysu, Çayeli ve Gündoğdu hattından geçen maslaklardan yıllardır su akıp gidiyor. Şimdi bu maslaklardan suyu tribüne alarak her bir maslaktan 90 kilowat saatlik bir enerji üreteceğiz. İlk olarak Dağbaşı depomuzda uyguluyoruz. Olumlu sonuç aldığımızda bunu ileriye dönük mevcut 14 depomuzdan uygun olanlarına yapacağız ve yaklaşık 2 megawatlık bir enerji elde edeceğiz" dedi.
(GF-ÖS-Y)

21.01.2013 15:31:42 TSI

Editör: Wan Haber