Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ebubekir Ceylan, Yüksekova ilçesinde kurulacak olan meslek yüksekokulunun durumunu görüşmek için ilçede bir takım temaslarda bulundu.
Sabah saatlerinde Yüksekova'ya gelen Prof. Dr Ebubekir Ceylan, ilk olarak Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan bir kefede, Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından verilen kahvaltıda sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Verilen kahvaltıya Rektör Ceylan'ın yanı sıra Hakkâri Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkâri Üniversitesi Genel Sekreteri Kerim Akar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Hakkâri Baro Başkanı Kudbettin Beyazit, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necip Oy, Küçükbaş Yetiştiriciler Birliği Başkanı Reşit Akman ile Büyükbaş Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kahvaltıda, ilçede kurulacak olan meslek yüksekokulu için bilgi alışverişinde bulunuldu. Kahvaltıdan sonra konuyla ilgili bir konuşma yapan Prof. Dr. Ceylan, okulun yapılması için herkesin yardımcı olmasını isteyerek, "Biz burada kurulacak olan okulun çalışmalarını başlatmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu yılın ikinci döneminde öğrencileri Yüksekova'ya göndermek isterdik, fakat şartlar şimdilik el vermiyor. Okulun temeli için mayıs ayında ilk kazmayı vuracağız. Yüksekova'ya böyle bir okulun kurulması, bölge açısından da çok iyi olur. Biz elimizden gelen bütün çabaları sarf edeceğiz. Bu yüzden burada sorumluluk sahibi herkesin de bize destek olmalarını istiyoruz" dedi.
Ceylan ve beraberindekiler, daha sonra Yüksekova Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve başkan yardımcıları Behice Karay, Hüsnü Beşer ile bir araya gelen Ceylan, meslek yüksekokulu çalışmaları için destek istedi.
Başkan Bora da, belediye olarak gereken tüm destekleri vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Ceylan ve beraberindekiler, son olarak İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ'ı makamında ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi alışverişinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.
(SH-MSA-Y)

04.01.2013 15:05:12 TSI

Editör: Wan Haber