Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Sedat Laçiner, "Şiilere ve Alevilere hakaret ettiği" iddialarını yalanladı. Laçiner, "Bana ait olmadığını açıkça belirttiğim bu sözler üzerinden hâlâ haber ve karalama kampanyası yapanlardan davacıyım. Suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.
Rektör Laçiner, yaptığı açıklamada, "27 Aralık 2011 tarihinde TRT Haber Kanalı'ndaki 'Açı' programında, Orta Doğu'daki en büyük tehlikenin mezhepçilik olduğunu açıkça ifade ettim. Bu tehlikeye karşı Türk halkını da uyardım. Sünniler ile Şiiler arasında bir çatışma çıkarmak isteyen bir yaklaşım olduğunu belirttim. Ve Sünni bazı aşırı grupların, Şiiler hakkındaki yanlış görüşlerini tasvir etmek için bunların nasıl düşündüğünü ifade ettim. Bu olay, 1 yıldan daha uzun süre önce gerçekleşti. Bu haberi yıl başından 1 gün sonra bir gazete aldı ve sanki benim sözlerimmiş gibi haberleştirdi. Biz de aynı gün yalanladık. Bunun benim sözlerim olmadığını çok net bir şekilde, şüpheye yer bırakmayacak şekilde ifade ettik. Bunun üzerine haberi yapan gazeteci arkadaşım benden özür diledi. Fakat ne var ki, bazı art niyetli insanlar, Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenler, orada aşırı uçların görüşü olarak belirttiğim cümleyi aldılar, benim görüşümmüş gibi basına yansıttılar. Bu kişilerin başında CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş geliyor. Benim yalanlamama rağmen yalan bir haberi, bana iftira atarak Meclis çatısı altında tüm Türkiye'yle paylaştı" ifadelerini kullandı.
Alevi vatandaşların kendisine karşı kışkırtıldığını savunan Laçiner, "Orta Doğu bölgesi için konuşulan cümleleri sanki Türkiye için konuşulmuş gibi ve Alevi kardeşlerimizin de isimlerini sanki ben söylemişim gibi söze söz katarak kullandılar. Ve bugüne kadar da Alevi kardeşlerimizi benim aleyhimde kışkırtabilmek için ellerinden geleni yaptılar. Bunlar bilinçli yapılan işlerdir. Bunlar karanlık kişilerin yaptıkları işlerdir. Burada hedef sadece ben değilim. Benim üzerimden Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması çıkarılmak isteniyor. Geçmişte oynanan pis, kirli işler bugün tekrar edilmektedir. Karanlık mihraklar, bugün bana yaptıklarını geçmişte başka isimlere de yaptılar. Bunlar, halkların, kardeşlerin kavgasına zemin hazırlayan bu kişilerin ekmeğine yağ sürmüş olur" ifadelerini kullandı.
Haberi yapan ve yayanlardan davacı olacağını belirten Laçiner, şu ifadeleri kaydetti:
"Bugün Cumhuriyet gazetesi, bu kara propagandayı, sanki gerçekmiş gibi, ağzımdan çıkmış cümlelermiş gibi, Alevi kardeşlerimizle benim aramda kin, nefret düşmanlık için manşetine taşıdı. Bugün gazetenin manşetinde yalan var, bunu bilerek yaptılar. Burada yapılmak istenen şey çok açıktır. Sünniler ile Alevilerin arası açılmak istenmektedir. Bugüne kadar birçok yapay oyunlar yüzünden birçok insanın canı yanmıştır. Mezhebini bir kelime olsun ağzına almamış bir kişiyim. Hiçbir açıklamamda da inancım, mezhebim yer almamıştır. Bugüne kadar hiçbir mezhep ve din hakkında açıklama yapmamış biriyim. Ben Cumhuriyet gazetesini, Aydınlık gazetesini kınıyorum. Pazartesi günü, Cumhuriyet ve Aydınlık gazeteleri ile Milletvekili Sarıbaş hakkında gerekli davaları açacağım; hakaret, iftira, yalan üretme ve nefret suçundan dolayı. Buradan tüm savcılara suç duyurusunda bulunuyorum. Bu kişiler sadece bana değil, tüm Türkiye'ye karşı nefret suçu işlemiştir."
(GD-MŞ-GS-OK-Y)

12.01.2013 17:18:58 TSI

Editör: Wan Haber