Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Aybarak'ı ziyaret etti.
Rektör Reha Metin Alkan, Çorum'da inşaatı kısa bir süre içerisinde tamamlanan yeni yurdun önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, öğrencilere sağlanan yurt ve burs imkanlarında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Üniversitenin sadece merkezde değil ilçelerdeki birimlerde de yükseköğretim faaliyetlerine büyük önem verdiğinin altını çizen Prof. Dr. Alkan, bunun bir sonucu olarak ilçelerdeki meslek yüksekokullarında olumlu gelişmeler yaşandığını, öğrenci sayısının artması için kendilerinin yaptığı çalışmalara ek olarak öğrencilere sunulacak yurt imkanlarının da oldukça önemli olduğunu dile getirdi.
Sungurlu'da Kaymakamlık ve belediye ile yapılan çalışmaların sonucunda yüksekokul yerleşke arazisi tahsis işlemlerinin hızla tamamlanmasıyla bir master plan hazırladıklarını açıklayan Prof. Dr. Alkan, planda yurt için de yer ayrıldığını ve buraya KYK'nın yurt yapmasını talep ettiklerini ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KYK Genel Müdürü Hasan Albayrak ise, konuyla yakından ilgileneceğini belirterek, Alkan'a çalışmalarında başarılar diledi.
(MMY-BÖ)

13.02.2013 18:29:14 TSI

Editör: Wan Haber