Dünya hız rekoru yarışlarına ilk Türk olarak katılan Milli sörfçü, Rüzgarın kızı Lena Aylin Erdil, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.
Profesyonel Rüzgar Sörfçüleri Birligi (PWA) 2012 yılı kadınlar dünya 3.sü Lena Aylin Erdil, dünya rüzgar sörfü hız rekorunu kırmak üzere son olarak gittiği Namibya, Lüderitz'de büyük bir başarıya imza atmıştı. İlk defa katıldığı yarışma da elde ettiği 45,74 knot'luk ( 84,7 kph) hız ile kendisine ait 2005 Türkiye rekorunu kıran Erdil, dünya rekorunu 0,09 knot'luk küçük fark ile İngiliz Zara Davis'e (45,83 knot) kaptırmıştı.
HEDEFİ DÜNYA REKORU
Mehmet Kocadon'u bugüne kadar vermiş olduğu desteklerinden dolayı ziyaret eden Erdil ziyaretinin öncesinde İha muhabirinin sorularını yanıtladı. Kasım ayı boyunca Namibya'da hız rekorlarını kırmak için çalıştığını belirten Erdil, "Namibya'da dünya rekorunu ucu ucuna kaçırarak 2. Oldum. Ama aynı zamanda Türkiye rekorunu kırdım. 45,74 knot'luk bir hız rekoruna sahibim. Yani 85 km'lik bir hıza ulaştım. Bu hız rekorunu çölün ortasında kazılmış olan özel bir kanalda yaptık. Orda 1 ay boyunca rüzgar şartları müsait olduğunda rekor kırmaya çalıştık. Zaman ilerledikçe rekorları yükselterek devam ettik. Ortakentte bir sörf okul var genelde orada çalışıyorum. Onun dışında yurtdışında bulunan farklı yerlerde antremanalr yapmaya çalışıyorum. Başkanım beni her zaman destekliyor. Her yarış sonrası Bodrum'a geldiğimde başkanımı ziyaret edip haberleri veriyorum"dedi.
Mehmet Kocadon Aylin'i her zaman desteklediklerini ifade ederek, "Aylin ilk bu spora başladığında o zaman Ortakent belediyesi olarak büyük destek vermiştik. Bugün bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu anlıyorum. Türkiye adına Aylin dünya şampiyonasında yarışan ve bize onurlu ödüller kazandıran bir kardeşimiz. Onun için bu yarışların ileriki yıllarda Bodrum'da yapılması bizi mutlu eder" dedi.
(EA-MB-İK)

01.02.2013 15:13:59 TSI

Editör: Wan Haber