Prof. Dr. Mefail Hızlı, Uludağ Üniversitesi Kent Tarihi ve Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM) Müdürlüğü'ne atandı.
Uludağ Üniversitesi Kent Tarihi ve Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM) Müdürlüğü'ne İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı getirildi. Hızlı, yeni görevine başladı. KETAM'ın kent sorunlarının çözümü için projeler geliştirmek ve uygulamak, eğitim çalışmaları, danışmanlık, yayınlar çıkarmak görevleri arasında bulunuyor. Prof. Dr. Mefail Hızlı, geniş kapsamlı bir işlevi olan merkeze ivme katacak çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

MEFAİL HIZLI
Mefail Hızlı, 1962 yılında Bursa'da doğdu. 1984'te Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Aynı yıl, mezun olduğu fakülteye İslâm Kurumları Tarihi bilim dalında araştırma görevlisi olarak atandı. 1992'de doktor, 1995'te de doçent oldu. 2001 yılında da İslâm Tarihi Anabilim Dalı'nda profesörlüğe yükseltildi. 2000-2002 yılları arasında Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Mahtumkulu Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dekan yardımcılığı ve öğretim üyeliği görevlerini üstlendi. 2004-2007 yılları arasında Uludağ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü. Üç dönem İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanlığını icra etti. Halen aynı fakültede öğretim üyeliği görevine devam etmektedir. Kaynaklarının önemli ölçüde Osmanlı arşivi ve mahkeme sicillerinin oluşturduğu çalışmalarda daha çok Bursa'daki eğitim-öğretim kurumlarının tarihi ele alınmıştır. Prof. Hızlı'nın, ilk Osmanlı başkenti Bursa'daki ilk okullardan üniversiteye (medrese) kadar eğitim-öğretim sisteminin her düzeyine dair araştırmalarla yoğunlaştığı görülmekteyse de Bursa tarih ve kültürüne ilişkin çok sayıda makaleye de imza atmıştır.
(YS)

21.01.2013 15:09:47 TSI

Editör: Wan Haber