Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde Poliklinik Vardiya Uygulaması devam ediyor.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nin 2 Ocak 2013 tarihinde Antalya Eğitim Araştırma ve Antalya Atatürk Devlet Hastaneleri'nin bazı branşlarında uygulamaya koyduğu 'Poliklinik Vardiya Sistemi'nde birinci haftanın tamamlandığı kaydetti.
Dr.Taş açıklamasında, "Hastanelerimiz polikliniklerinde yaşanan hasta yoğunluğunun azaltılabilmesi amacıyla uygulamaya koyulan 'Poliklinik Vardiya Sistemi'nden vatandaşlarımız sorunsuz bir şekilde faydalanmaya başlamıştır. Poliklinik Vardiya Uygulaması'nda ilk bir haftada Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bin 350 hasta, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne ise yaklaşık bin 400 hasta başvurmuş olup, en fazla müracaat her iki hastanemizde de Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz Polikliniklerine yapılmıştır. Bu uygulama ile 09.00-16.00 saatleri arasında hastaneye çeşitli nedenlerle gelemeyen vatandaşlarımızın da poliklinik hizmeti alabilmeleri sağlanmış olup, vatandaşlarımıza ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunulması hedeflenmiştir" İfadelerine yer verdi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, açıklamasında, vatandaşların Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz, Göz, Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi, Psikiyatri, Çocuk Cerrahi, Çocuk Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Dahiliye ve Ortopedi polikliniklerinden, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz, Göz, Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi, Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ve Ortopedi polikliniklerinden, 16.00 ila 23.00 saatleri arasında muayene olmaya devam edeceklerini bildirdi. Dr. Taş, polikliniklerde 16.00 ila 23.00 saatleri arasında muayene olmak isteyen vatandaşların T.C. kimlik numaraları ile söz konusu hastanenin internet sitesinden MHRS'ye (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) giriş yaparak veya 182 No.lu telefon numarasını arayarak randevularını alabileceklerini açıkladı.
(SK-Y)

14.01.2013 10:25:11 TSI

Editör: Wan Haber