Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği destekli eğitim projesinin hazırlık ve planlama çalışmalarının tamamlandığını bildirildi.
Ulusal Ajansın 2013 Teklif Çağrısı "Hayat Boyu Öğrenme Programı" kapsamında Pazarlar Spor Kulübü ve Pazarlar Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği ile ortaklaşa proje hazırladığı bildirildi.
Pazarlar Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi tarafından yapılan açıklamada, AB ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın teşvikiyle gerçekleştirilen program kapsamında düzenlenen "İlk Öğretim Okulu Öğrencilerinin mesleki eğitime yönlendirilmesi ve Avrupa Birliğinde uygulanmaların öğrenilmesi" adlı projenin hazırlık ve planlama çalışmalarının tamamlandığını belirtti.
Sevgi, "Ulusal Ajansın yapmış olduğu "Hayat Boyu Öğrenme" teklif çağrısına binaen Leonardo Da Vinci Plm programına "İlk Öğretim Okulu Öğrencilerinin mesleki eğitime yönlendirilmesi ve Avrupa Birliğinde uygulanmaların öğrenilmesi" adlı projeye müracaat edilmiştir. Finlandiya ve Çek Cumhuriyetinden okullar ile ortak bir projedir. İlköğretim öğrencilerinin mesleki eğitime yönlendirilmesini ve AB 'de uygulamalarını yerinde görerek okullarımızda mesleki eğitimlere yönlendirmede çığ açmak istiyoruz. Bu sebeple, Finlandiya ve Çek Cumhuriyetini iki hafta süre ile ziyaret edilerek AB ülkelerindeki standartların tespit edilmesi, ortak bir anlayış geliştirilmesi ve orada edinilen tecrübenin yakın çevreden başlayarak bölgeye ve hatta ülkeye yayılması hedeflenmektedir" diye konuştu.
(MB-EFE)

05.02.2013 12:28:28 TSI

Editör: Wan Haber