Samsun'da bir pastaneye giren hırsızın kapıyı açmak isterken sırt üstü düşmesi ve kapıyı açmak için mücadelesi ile yoldan geçen vatandaşların duyarsızlığı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Pastane sahibi ise hırsızlık olayından çok vatandaşların duyarsızlığının kendisini üzdüğünü söyledi.
Olay, gece saat 23.55 sıralarında İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde faaliyet gösteren Birtat adlı pastanede meydana geldi. Pastanenin önüne gelen kimliği belirsiz alkollü bir hırsız, pastanenin alüminyum doğramadan yapılmış olan kapısını açmak için uzun süre gayret sarf etti. Hırsızın kapıyı açmak istediği sırada yanından geçen vatandaşların dikkatsizliği ve duyarsızlığı dikkat çekti.1 saat 15 dakika kapıyı açmak için uğraşan hırsız, bir ara kapıyı açmak isterken sırt üstü yere düştü. Vatandaşların bazı vatandaşların hırsızı fark etmesine rağmen duyarsızlığı dikkat çekti. Pes etmeyen alkollü hırsız, sonunda kapıyı zorlayarak açmayı başardı ve içeri girdi. Hırsızın girdiği pastanede önce yazar kasadan bozuk paraları çaldı ardından da çikolata ve pastaları naylon torbaya doldurdu. Hırsız 55 dakika kaldığı pastaneden malzemelerle ayrılırken, bütün bu olup bitenler pastanenin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Pastaneden çalınan çikolata, pasta ve bozuk paraların toplam değerinin bin 700 lira olduğu öğrenildi.
Pastane sahibi Işın Özgüler (46), hırsızlık olayından daha çok vatandaşların duyarsızlığının kendisini üzdüğünü söyledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, hırsızın kimlik tespitine ve yakalanmasına çalışılıyor. Soruşturma devam ediyor.
(MAY-SLH-Y)

07.01.2013 15:50:45 TSI

Editör: Wan Haber