Kastamonu şehir içi toplu taşımacılık hizmetlerinde köklü değişiklikler ve yeniliklerin yaşanacağı yepyeni bir dönem başlıyor.
Belediye Başkanlığı ile Belediyeye bağlı olarak toplu taşımacılık hizmetlerini yürüten Özel Halk Otobüsü İşletmesi'nce bir süredir yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Özel halk otobüsü sisteminde devrim niteliğinde bir değişimin yaşanması anlamına gelen ve önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan düzenlemelerin genel hatları belli olmaya başladı.
Belediye Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Özel Halk Otobüsü İşletmesi'nin, toplu taşımacılıkta hizmet kalitesini yükseltmek, yolcu güvenliği ve rahatlığını üst seviyeye çıkartmak amacıyla başlattığı çalışmalar, özel halk otobüsü müşterilerinin ve tüm vatandaşların ilgi ve merakını çekmeye devam ediyor.
Özel halk otobüsü sisteminde hizmet veren 130 adet otobüsün modellerinin eskimesi ve otobüslerin yenilenmesi ihtiyacının ortaya çıkması üzerine başlatılan çalışmaların sonunda, toplu taşımacılıkla ilgili tüm sıkıntıların çözülmesi ve bu amaçla yapılabilecek değişiklik ve düzenlemeler gündeme geldi. Otobüslerin yenilenmesi sırasında, AB normlarına uygun, engellilerin de yararlanabileceği standartlarda, daha çok yolcu taşıma kapasitesine sahip araçların satın alınması üzerinde genel bir kanaat oluşurken yeni otobüslerin teknik özellikleri ve donanımları da mercek altına alındı. Belediyenin ve vatandaşların taleplerini dikkate alan Özel Halk Otobüsü İşletmesi, yeni otobüslerde elektronik ücret toplama sistemi, dijital hat tabelaları ve araç içi kamera sistemlerinin kurulması ve kullanılması konularını da kendi gündemine alarak üyelerinin görüş ve önerilerine açtı. Özel Halk Otobüsü İşletmesince bu çalışmalar yürütülürken, çalışmalarda işletmeye kayıtlı otobüslerin tamamının sıfır araçlarla değiştirilmesi ve yapılacak yenilik ve değişikliklerin 1 Temmuz 2013 tarihine kadar tamamlanmasının hedeflendiği öğrenildi.
Toplu taşımacılık sisteminde yapılmak istenen yeniliklerle ilgili yürütülen hummalı çalışmalarda, satın alınacak özel halk otobüslerinin modelinin seçimi aşamasında işletme üyeleri arasında meydana gelen ihtilaf, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz tarafından çözüldü. Geçtiğimiz günlerde Isuzu firması tarafından gönderilen ve işletme üyelerine tanıtılan bir halk otobüsü modeli, üyelerin bir kısmı tarafından kabul görürken üyelerin bir kısmı da başka model otobüs satın alınması yönünde görüş bildirmişti. Bu amaçla önceki gün Kastamonu'ya getirilen Otokar marka halk otobüsü modelinin de tanıtımı yapılarak üyelerin görüşlerine sunuldu. Satın alınacak otobüs modeli üzerinde görüş birliği oluşmaması üzerine, Özel Halk Otobüsü İşletmesi'nce konunun intikal ettirildiği Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, soruna çözüm getirerek işletme üyelerini rahatlattı.
Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz'u makamında ziyaret eden Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Dursun Ergin, KESOB'a bağlı Kastamonu Şoförler Odası Başkanı ve aynı zamanda Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı olan Mehmet Tiryakioğlu, beraberindeki heyetle, otobüslerin yenilenmesi konusunda üyelerinin taleplerini Başkan Vekili Yavuz'a ilettiler. Özel halk otobüsü işletmecilerinin, Belediyenin belirlediği kriterlere uygun olmak üzere, dilediği otobüs modelini satın almaları hususunda kendilerine izin verilmesine dair taleplerini ileten KESOB Başkanı Dursun Ergin ve Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakoğlu'nun bu istekleri Başkan Vekili Bahri Yavuz tarafından uygun bulundu. Böylece özel halk otobüslerinin yenilenmesinin önündeki bir engel aşılarak özel halk otobüsü işletmecilerinin sorunu çözüme kavuşturulmuş oldu. Başkan Vekili Bahri Yavuz, özel halk otobüsü işletmecilerinin, çok zor bir hizmet olan toplu taşımacılık hizmetini yıllardır başarıyla yürüttüklerini söyledi. Bütün ekonomik zorluklara rağmen, halka daha iyi hizmet verebilmek için otobüslerini yeni model otobüslerle değiştirmek isteyen özel halk otobüsü işletmecilerinin bu fedakârlığının önemine işaret eden Başkan Vekili Yavuz, Belediyenin belirlediği kriterlere uygun olmak şartıyla işletmecilerin dilediği marka ve model otobüsü satın almasında hiçbir sakınca olmadığını belirtti.
(Vİ-SA)

20.02.2013 17:37:15 TSI

Editör: Wan Haber