Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde hayvanseverler, kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için seferber oldu. Bir genç kız, camilerde konuyla ilgili vaaz verilerek duyarlılığın artırılabileceğini söyledi.
Bir grup hayvansever, kış aylarında sokak hayvanlarının hayat şartlarının daha da zorlaştığına dikkat çekmek için belediye hayvan barınağını ziyaret etti. Ayvalık Magazin Dergisi'nin sahibi Turan Karakoç ile derginin editörü olan eşi Süsen Karakoç'un öncülüğünde yapılan ziyarette, 40 kadar hayvansever, beraberinde getirdikleri köpek mamalarını barınak görevlilerine teslim etti. Hayvanseverler, ilçe halkından yemek artıklarını küçük kaplar içinde sokaklara koymasını ve hayvanların üşümemeleri için karton bırakmasını istedi. Uluslararası Pro-Animale adlı firmanın da destek verdiği Ayvalık Belediyesi'ne ait köpek bakım çiftliğinde şu an kapasitenin üzerinde sokak köpeğinin barındırılmaya çalışıldığına işaret eden hayvanseverler, "Bundan böyle her ayın 15'inde saat 15.00'te en fazla 15 dakika zaman alacak bu faaliyeti gelenekselleştirmek istiyoruz" dediler.
Bir genç kız, sokak hayvanlarına karşı insanların hassasiyetinin artırılması için din adamlarına çağrıda bulunarak, "Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde ülke genelindeki camilerde imamlar tarafından vaazlar verilerek, sokak hayvanlarına sahip çıkılması, onlara şefkat eli uzatılması sağlanmalıdır" dedi.
(SS-SŞ-Y)

21.02.2013 12:23:37 TSI

Editör: Wan Haber