Kurulduğu günden itibaren başarılı çalışmalarıyla gündeme gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü güven timleri, bu yıl 5'incisi düzenlenen JEWEX 2013 5. Alyans, Altın Mücevher Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nda kuş uçurtmuyor. İki sene önce İstanbul'da düzenlenen fuarda çalınan 1 milyon dolarlık mücevherlerin ardından bu yıl İzmir'de yapılan organizasyonda emniyetin aldığı üst düzey önlemler dikkat çekti.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerine bağlı güven timleri, kılıktan kılığa girerek fuarın güvenliğini sağlıyor. Boyacı, temizlikçi, sucu, marangoz, stant görevlisi kılığında fuarın dört bir tarafını ablukaya alan güven timleri bir aksiliğin olması durumunda anında müdahale için hazır durumda bekliyor. Güven timi polisleri gerek boyacı kılığında etrafı gözetlerken gerek temizlikçi kılığında ellerine aldıkları elektrikli süpürgelerle mücevherleri koruyor. Firma yetkilileriyle her an iletişim halinde olan güven timi ekipleri olası bir hırsızlık olayı yaşanması halinde kamufle oldukları görevlerini bırakıp olaya müdahale ediyor. Bu şekilde yaşanması muhtemel bir hırsızlık olayına anında müdahale ederek sorun yaşanmasına engel oluyorlar.
Güven timi ekiplerinin yaptığı özel organizasyon sayesinde kendilerini son derece rahat hissettiklerini belirten firma sahipleri, iki sene önce İstanbul'da yaşanan olayın ardından güvenlik tedbirleri konusunda hassas olduklarını söyledi. Burada milyon dolarlık elmaslar, çok değerli mücevherler ve özel altın koleksiyonların var olduğunu belirten firma sahipleri, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün bu konuyu dikkate alarak güvenlik tedbirlerini üst düzeye çıkardığını bildirdi.
(ARÇ-HO-Y)

01.02.2013 13:36:20 TSI

Editör: Wan Haber