Şile'de batan gemiyi kurtarmak için denize açılan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait kurtarma botu, kayalıklara çarptı. Kaza sonrası denizde yaşanan can pazarı ve kurtarma personelinin son anları, İHA kamerası tarafından görüntülendi. Kurtarma botunda bulunan 4 personeli arama çalışmaları ise devam ediyor.
Şile açıklarında batan geminin personelini kurtarmak için çalışma başlatan Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, denizde zor anlar yaşadı. Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir kurtarma botu, sahilde bulunan kayalıklara çarptı. Kaza sonrası denize düşen 4 kurtarma personelini bulmak için adeta arkadaşları ve çevredekiler seferber oldu. Denize halat atmaya çalışan görevliler, sularla boğuşan bir kurtarma personeline yardım etmeye çalıştı. Denizde yaşanan can pazarı, İHA kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde kayalıklara çarpan teknenin hemen yanında denizde bulunan bir kurtarma personeli, kurtulmak için çırpınıyor. Sahildeki arkadaşları ise halat atarak, kurtarma personeline yardım etmeye çalışıyor. Bir süre sonra kurtarma personeli denizde gözden kayboluyor.
Kurtarma çalışmaları sırasında yükselen dalgalar, kurtarma ekiplerine ve gazetecilere zor anlar yaşattı. Kayalıkları aşan dalgalar sahilde bulunan gazetecileri bir anda altına aldı. Bazı gazetecilerin dalgalar nedeniyle düşerek yaralandığı öğrenildi.
(ÖFA-OK-Y)

04.12.2012 16:58:36 TSI

Editör: Wan Haber