Antalya'da, aile hekimliğinde görevli bir erkek doktorun hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edildi. Gözü ve kaşı açılan doktor, hasta ve hasta yakınından şikayetçi oldu.
Olay, Muratpaşa İlçesi Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki 27 Nolu AhmetFatma Sönmez Aile Hekimliği Merkezi'nde geçen pazartesi günü saat 15:30'da meydana geldi. İddiaya göre, merkeze gelen iki kız, 28 yıllık Doktor Türker Kan'dan anneleri yanlarında olmadan kimlik bilgileri ile ilaç almak istedi. Doktor Türker Tan, bunun üzerine iki kıza, uygun bir dille hastanın kendisini gelmeden ilaç verilemeyeceğini söyledi ve geri gönderdi. Bu durum üzerine merkeze bu kez anneleri D.S geldi. Kadın hasta, doktor Türker Tan'a hakaretler ederek, bir yakınını kışkırtması sonucu darp ettirdiği ileri sürüldü. Hasta yakınının doktor Kan'a önce bir yumruk ve sağ gözüne kafa attığı iddia edildi. Başından ve gözünden yaralanan Kan, ilk tedavisi yapıldıktan sonra MR çekilmesi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

BİR GÜN BAŞIMA GELECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM
28 yıllık doktor Türker Kan, bu tür şiddet olaylarını bugüne kadar hep televizyondan izlediğini belirterek, bir gün başına geleceğini hiç düşünmediğini söyledi.
Pazartesi günü iki kızın annesinin kimliği ile gelerek ilaç yazmasını istediğini anlatan Dr. Kan, olayı şöyle anlattı: "Ben, bunun olmayacağını hastanın kendisinin gelmesini istedim. Kızlar gitti ve yarım saat sonra anne D.S sinirli bir şekilde gelerek nüfus cüzdanını önüme attı. 'Sen benim ilaçlarımı neden yazmadın, yazacaksın benim ilacımı, sen neden okudun' dedi. Ardından monitöre bir yumruk attı. Ayağa kalktı ve bu şekilde olmaz diyerek, dışarı çıkmasını istedim. Kapılar açık herkes yaşananları görüyor. Anladığım kadarıyla bunlar beni ilaç yazmadığım için cezalandırmaya gelmiş. Kadının yeğeni içeri girdi. Vay sen misin bunu yapan diye yumruk attı. Yakamdan tutarak sağ gözüme kafa attı. Sonra da çıktılar gittiler. Kimliğini burada bıraktılar. Polis geldi tutanak tuttu. Acil servise gittim adli rapor aldım. Baş ağrım vardı. Ertesi gün Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor aldım. Ben şikayetçi oldum. Karşı tarafta olmuş ama bunu yasal yoldan değil karakola çağırılınca şikayetçi olmuşlar."

CAN GÜVENLİĞİ YOK
Toplumda şiddete bir meyil olduğunu ve doktorların zaman zaman darp edildiğini belirten Dr. Kan, "Bu şiddete doktorlar maruz kalıyor. Bunlar için daha sıkı çözümler bulunmalı.Güvenlik kamerası takılabilir. Ya da güvenlik görevlisi görevlendirilebilir. Can güvenliğimiz yok" dedi.
(İA-SK-HO-Y)

01.02.2013 12:15:26 TSI

Editör: Wan Haber