Özel Eğitim Kurumları Derneği, engellilerin önündeki engelleri ortadan kaldırmak, çözümler üretmek ve bu bireyleri eğitim aldıkları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerindeki kaliteyi artırmak amacıyla Adana'da bölgesel toplantı düzenledi.
Adana Öğretmenevi salonunda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını ev sahibi olarak Adana Özel Yeni Duyum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticisi ve Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Sekreteri Meliha Kocamanoğlu yaptı. Kocamanoğlu, toplantıya Adana'nın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Mersin ve Niğde de faaliyet gösteren eğitim kurumlarının yöneticilerinin katıldığını belirterek," Kurumlarımızı sıkıntıya sokan bazı uygulamalar için derneğimiz tarafından çeşitli davalar açıldı. Damar okuma sistemi konusunu çözemedik. Bu konuda ki tespitleri yapıldı ve çalışmalarımız sürüyor. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Mustafa Akdemir, Bakanlık tarafından uygulanmak istenen 18 Mayıs 2012 tarihinde çıkarılan Özel Eğitim Kurumları yönetmeliğinde bazı maddelerde kendilerinin görüşlerinin alınmadığını, bu nedenle çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.
Özel Eğitim Kurumları Dernek Koordinatörü Yüksel Yıldızlar da, yönetmeliğin çıkarılmasının ardından oluşan sıkıntıların tespit edildiğini, bunları aşmak için ise hep birlikte mücadelelerinin süreceğini anlattı.
(ADN-Y)

19.12.2012 13:29:20 TSI

Editör: Wan Haber