Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'na Anadolu'daki gazete sahiplerini temsilen aday olduğunu açıkladı.
25 Ocak'ta Ankara'da yapılacak olan Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği'ne aday olacağını açıklayan Özdilek, Türkiye'de basının gelişmesinde ve ilerlemesinde Basın İlan Kurumu'nun önemine değindi. 50'ye yakın ilde basın ilan kurumu olmadığına dikkat çeken Özdilek, "Tokat'ta Basın İlan Kurumu şubesi olmayan bu illerden bir tanesidir. Beni de adaylığa götüren süreç bu olmuştur. Bugüne kadar Basın İlan Kurumu'ndaki gazete temsilcileri hep büyük illerimizden yani şubesi olan illerimizden seçilmiştir. 'Tok, açın halinden anlamaz' misali bizim dert ve sorunlarımızı ancak biz biliriz" dedi.
Özdilek, yalnızca Karadeniz Bölgesi'nin değil, aynı zamanda Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Aydın, Bartın, Bingöl, Bayburt, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Mardin, Kahramanmaraş, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Şırnak, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce'nin Basın İlan Kurumundaki sesi olmak üzere aday olduğunu kaydetti.
(Nİ-SLH-Y)

08.01.2013 14:18:33 TSI

Editör: Wan Haber