İngiltere'nin en köklü üniversitelerden biri olan ve dünyanın dört bir yanından gelen öğrencileriyle bir dünya üniversitesi kabul edilen Oxford Üniveristesi, Ardahan Üniversitesi'ne (ARÜ) ev sahipliği yaptı.
ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Annaguli Nurmemmet, bazı bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek ve görüşmelerde bulunmak üzere Oxford Üniversitesi'ne gitti. Öğr. Gör. Nurmemmet, Oxford Üniversitesi'nde ARÜ hakkında verdiği detaylı bilgilerle ARÜ'nün uluslararası platformdaki tanınılırlığını bir seviye daha arttırdı.
PROF. DR. BALLAM, 'ARÜ İÇİN KENDİ AKADEMİK TECRÜBELERİMİ MEMNUNİYETLE SUNARIM'
Öğretim Görevlisi Annaguli Nurmemmet, Oxford Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Bölüm Başkanı Amerikalı ünlü yazar Prof.Dr. John Ballam'la görüştü. Prof. Dr. Ballam'a ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın yeni yıl (2013) tebrik mesajını iletti. Öğr. Gör. Nurmemmed, aynı zamanda Ardahan görsellerinin yer aldığı ARÜ'nün 2013 yılı takvimini de Prof. Dr. Ballam'a takdim etti. ARÜ hakkında bilgiler alan Prof. Dr. Ballam, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı 2009 yılında Oxford Üniversitesi'nde gerçekleştirilen uluslararası toplantıda tanıma imkânı bulduğunu belirtti. Prof. Dr. John Ballam, "Uluslararası gelişmelere kapısını açık tutan böyle bir üniversite (ARÜ) için gerekiyorsa, kendi akademik tecrübelerimi de memnuniyetle sunabilirim. Zamanım uygun olur ve talep edilirse Ardahan Üniversitesi'nin toplantılarına ve akademik derslerine de katılabilirim" dedi.
Oxford Üniversitesi Oriental Enstitüsü'nde görev alan Prof. Dr. Laurent Mignon ile de bir görüşme gerçekleştiren Annaguli Nurmemmed, Mignon'un ARÜ'nün uluslararası projelerinden biri olan ve Harvard Üniversitesi'yle ortaklaşa düzenleyeceği 'Tehdit Altındaki Diller' projesini oldukça beğendiğini ve desteklediğini bildirdi. Görüşme sonrasında Öğr. Gör. Nurmemmed, Prof. Dr. Laurent Mignon'a Ardahan Üniversitesi'nin çeşitli hediyelerini takdim etti.
'ARÜ'LÜ ÖĞRENCİLERE KAPILARIMIZ AÇIK'
Son olarak Oxford ve Cherwell Valley College'in Uluslararası Eğitim Programları Bölüm Başkanları Sally Mercer ve Bruce Ross Smith'i ziyaret etti. Uluslararası Eğitim Programları Bölüm Başkanları ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonrasında Öğr. Gör. Annaguli Nurmemmet şunları söyledi: "Uluslararası Eğitim Programları Bölümü yetkilileri olan Sally Mercer ve Bruce Ross, yabancı öğrencilere İngilizce dersi veriyorlar. Lisans ve yüksek lisans eğitimleri için İngiltere'ye gelen bu öğrencilere hazırlık kurslarında dil eğitimleri verilerek, öğrenciler İngiltere'deki eğitim hayatına hazırlanıyorlar. Mercer ve Ross, Ardahan Üniversitesi'nden gelecek öğrencilere kapılarının her zaman açık olacağını söylediler. Gösterdikleri nezaketli davranışlarından ve ev sahipliğinden ötürü hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.
(OY-AT-Y)

21.01.2013 15:25:53 TSI

Editör: Wan Haber