Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hijyenik yerlerde beklemesini sağlamak amacıyla, kentin ayrı noktalarındaki 870 otobüs durağını 15 günde bir temizliyor. Durakları dezenfekte etmek için kuru buhar makinesiyle temizleyen Büyükşehir Belediyesi bu işlemi 12 ilçede de uyguluyor.
Kentin ayrı noktalarındaki 870 otobüs durağı 15 günde bir temizliyor. Düzenli olarak temizlik çalışmaları yapan ekipler, durakları dezenfekte etmek için kuru buhar makinesi kullanıyor. Belirli dereceye ulaşan buharın ısısı duraklardaki kirleri söküyor. Yüksek derecede duraklara uygulanan buhar ile yıkama işlemi aynı zamanda mikropların da barınmasını engelliyor. Büyükşehir Belediyesi bu işlemi 12 ilçede devam ettiriyor.
Temiz duraklarda araç bekleyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin bu hizmetinden oldukça memnun. Özellikle yağışlı mevsimlerde sığınma bölgesi olan duraklar, vatandaşı ıslanmaktan koruyor. Özellikle kış aylarında yağmur, yaz aylarındaki güneşten rahatsız olan yaşlılar için büyük önem taşıyor. Vatandaşlar düzenli olarak temizlenen durakların oturaklarına temiz olduğu için oturabiliyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen modern durak çalışmaları, Türkiye genelinde diğer illerin trafiklerine örnek oluşturacak. Daha önce derme çatma duraklarda vatandaşın şikayetlerine konu olan hijyen sorunu, yapılan çalışmalar sayesinde çözüme kavuşturuldu.
(UU)

09.12.2012 11:08:36 TSI

Editör: Wan Haber