Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği Encümeni toplantısında yeni katı atık bertaraf tesisi projelerinin onaylandığını açıkladı.
Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği Encümeni Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Kadir Kara'nın başkanlığında toplandı.
Toplantının iki gündem ile toplandığını ifade eden Başkan Kadir Kara, Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yeni projesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Osmaniye Katı Atık Tesisi'nin yükleniciye yer teslimi yaparak, inşaat çalışmalarının ivedilikle başlatılması, gerekli finansman kaynağın sağlanmasına yönelik karar alınmasının encümenin ilk gündem maddesi olduğunu ifade eden Birlik Başkanı Kadir Kara, ikinci gündem maddesinin de Osmaniye Katı Atık Tesisi'nin yapılacağı alanının yaklaşık bin metrekarelik kısmında kurulması planlanan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nin ihalesinin yapılması hususu olduğunu belirtti. Her iki gündem maddesi üzerinde gerekli görüşmelerin yapılmasının ardından, önümüzdeki günlerde birlik meclisinin toplanarak konular üzerinde nihai karara varılması fikri netleşti.
Toplantıya encümen üyelerinden Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, Ellek Belediye Başkanı İshak Yeşildemir, Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal ve il genel meclis üyesi Ahmet Düldül katıldılar.
(ACK-AKL-Y)

30.01.2013 12:50:11 TSI

Editör: Wan Haber