Katılım Öncesi Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA) programı kapsamında, proje teklif çağrısı son başvurusu 16 Ocak 2009 olan, "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı"nda Osmaniye Valiliği tarafından hazırlanan "Osmaniye İş Geliştirme ve KOBİ Destek Merkezi" adlı proje, 7 Milyon 606 Bin 151 Euro hibe desteği almaya hak kazandı.
43 ilden yapılan 532 proje başvurusu arasından başarılı bulunan 47 projeden biri olarak hibe desteği alan projenin sözleşmesi, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ayhan Karaca arasında imzalandı. Hizmet alımı, tedarik ve inşaat ihalesine ise 2014 yılında çıkılacağı kaydedildi.
Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde uygulanacak olan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi hakkında yaptığı açıklamada, "İŞGEM projemiz, Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü içerisinde tahsis edilen yaklaşık 37 bin 500 m² alanda faaliyet gösterecek ve 10 bin 258 m² kapalı alana konumlandırılacaktır. İŞGEM Projesi doğrultusunda, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ne 16 adedi 125 m², 16 adedi 250 m² ve 6 adedi 500 metrekare büyüklüğünde metal, gıda, tekstil, mobilya ve diğer sektörlerde faaliyet gösterecek 38 adet işlik yapılacak ve bu işliklerin asgari yüzde 10'u kadın girişimcilerden oluşacaktır. Ayrıca, içerisinde konferans ve eğitim salonu, sergi salonu, kafeterya, yemekhane ve depolar bulunan ortak kullanım alanı da yapılacaktır. Girişimcilere, iş yeri ve teknik destek sağlamak, onları düşük ücretli kiralarla 2 ya da 3 yıl boyunca istihdam edip, daha sonrada serbest piyasa ortamına girmelerine zemin hazırlayacak olan İŞGEM'de, yaklaşık 400 kişinin istihdam edilmesi ve bölgedeki işsizlik sorununun çözümüne önemli bir katkıda bulunulması öngörülmektedir" dedi.
İŞGEM'in amacının yeni girişimcileri en zayıf durumda oldukları iş kurma aşamasında destekleyerek, bu zor aşamayı sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve ayakta kalmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Cerrah, şunları kaydetti:
"İŞGEM Projesi'nin temel hedefi; aklında bir iş fikri olan ama işini nasıl kuracağını bilemeyen girişimcileri desteklemek, bu kişileri bir araya toplayıp, işlik vererek kendi ayakları üzerinde duracak düzeye getirene kadar büyütmek, yönlendirmek, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmaktır. Ayrıca ilimizde girişimci ve KOBİ sayısını artırmak için; girişimcilerin iş kurmasını ve geliştirmesini destekleyecek ve kolaylaştıracak bir iş ortamı yaratmaktır. İŞGEM; küçük ölçekli bir işletmenin gereksinim duyacağı eğitim ve danışmanlık hizmetleri, yönetim danışmanlığı, patent mevzuatı ve marka danışmanlığı, hukuk işlemlerinin yürütülmesi, teknoloji konusunda destek, hibe fonlara, kredi desteklerine ulaşım, muhasebe ve vergi mevzuatı, pazarlama faaliyetleri, satış ve tanıtım faaliyetlerinin organizasyonu, iş planı hazırlama, finansal destek ve kredi bulma, insan kaynakları geliştirme, Ar-Ge ve tasarım gibi tüm yardım ve destekleri kapsayabilmektedir. İŞGEM'de verilecek hizmetler sonucunda ilimizde yeni KOBİ'ler kurulacak, KOBİ'lerin üretim ve emekte verimliliği artacak, rekabet ortamı iyileşecek, iş ve istihdam artacaktır."
(ACK-Y)

16.01.2013 16:03:59 TSI

Editör: Wan Haber