Kemalpaşa Örnekköy Mahallesi'nde yıllardır süren parselasyon sorunu çözülüyor. 2008 yılından beri süren çalışmalar neticesinde ikinci etap tapu dağıtımlar Örnekköy Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
Örnekköy Mahallesi'nde düzenlenen tapu dağıtım törenine Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Başkan Yardımcıları Işın Karaca, Mehmet Özer, Semra Arık ile CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, CHP parti meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Örnekköy Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların yıllardır en büyük sorunlarından biri olan parselasyon çalışmalarının titizlikle devam ettiğini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 2. Etap çalışmaların tamamlandığını, 3. etap çalışmaların ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kontrollerinin yapıldığını söyledi. Karakayalı, "Parselasyon çalışmasındaki gecikmeler Belediyemizden kaynaklı değil. Sorunun tamamını çözmek için tüm çabamızı sarf ediyoruz. 2. Etap 129 tapuyu bugün dağıtıyoruz. 3. Etap çalışmaları tamamlandı ve Büyükşehir Belediyesine gönderildi. İncelemeleri devam ediyor. 3. Etabın tamamlanmasının ardından 4. etap çalışmalarına başlayacağız. Bundan sonra Örnekköy'de tapusuz ev kalmayacak. Vatandaşlarımız da resmi olarak her türlü işlemlerini rahatlıkla yapabilecek. Ben bu çalışmalar süresinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Tapularını alan Örnekköy Mahallesi sakinleri adına konuşan Nevzat Demirtaş Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve emeği geçen herkese teşekkür ederek tapularını almalarından dolayı yaşadıkları mutluluğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından Başkan Karakayalı ve beraberindekiler, parselasyon sorunu çözülen hak sahiplerine tapularını verdi.
(HÇ-AH-Y)

01.02.2013 17:18:12 TSI

Editör: Wan Haber