Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Derneği, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde hastalara ve sağlık çalışanlarına aşure dağıttı.
Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Derneği, Muharrem ayı nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki dernek binasında hastalara ve hastane çalışanlarına aşure dağıttı. Yaklaşık 300 kişi dernek binasında bir araya gelerek ikram edilen aşureden tattı. Türkiye'nin dördüncü yüz nakillisi Turan Çolak da dernek yöneticileriyle birlikte hastalara aşure ikram etti.
Dernek Başkanı Mehmet Şahan, "Türkiye'de organ nakli olmayı bekleyen binlerce hasta var. Bu hastaların sağlıklarına kavuşabilmeleri için organ naklinden başka çareleri yok. Fakat ülkemizde kadavra bağışı çok yetersiz. Dernek olarak organ bağışının artırılması için çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan 'Bugün biz belki de yarın siz' sloganıyla eğitim çalışmaları yaparken, diğer taraftan böbrek hastalarına yönelik sosyal organizasyonlar yapıyoruz. Hastalarımızın her şeyden çok morale ihtiyacı var. Aşure günü etkinliğimizde bunlardan birisi" dedi.
(SK-Y)

01.12.2012 12:14:53 TSI

Editör: Wan Haber