Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak" suçundan işlem yapılan bir şüphelinin, hırsızlık, yağma, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma gibi suçlardan arandığı anlaşıldı. Zanlının farklı il ve ilçe emniyet müdürlüklerinde parmak izi alınması sırasında farklı kimlik bilgileri verdiği ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre; geçen sene Ekim ayında meydana gelen bir olayda, bir İngiliz vatandaşı taksi ile geldiği ikametinin önünde bir erkek şahsın, altın bilekliğini ve kolyesini asılıp kopararak alıp olay yerinden uzaklaştığı yönünde emniyete müracaatta bulundu. Emniyet güçlerinin bunun üzerine başlattığı çalışmada eşkal bilgileri elde edilerek bu eşkale uygun görülen E.A. isimli kişi yakalandı. Nöbetçi Cumhuriyet savcısı ile görüşülerek şüpheli şahsın kimlik bilgilerini tespit etmek amacıyla parmak izi alınarak, fotoğraf çekimi yapılıp salıverildi.
Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelen bir yazıda, aldırılmış olan parmak izi ve fotoğrafın yapılan mukayesesinde E.A.olarak bilinen kişinin, 1978 doğumlu M.H. isimli şahsın parmak izi olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine ilçe genelinde söz konusu kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçe merkezinde Atatürk caddesi üzerinde şüpheliyi yakaladı. Şüphelinin Marmaris, Muğla, Gebze'de hırsızlık, yağma, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma gibi suçlardan arandığı ortaya çıktı.
E.A kimlik bilgisi ile Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde parmak izi alınan şahıs ile, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne EGM numarası kayıtlı, daha önce muhtelif tarihlerde değişik il ve ilçe emniyet müdürlüğü görevlilerince parmak izi alınan aslen M.H. adlarına düzenlenen on parmak izi formundaki parmak izlerinin aynı, kimlik bilgilerinin ise farklı olduğu anlaşıldı. Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak" suçundan işlem yapılan ve aranmakta olduğu suçlardan dolayı gözaltına alınan zanlı sorgusunun ardından sevk edildiği adli makamlarda tutuklanarak Muğla Cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(EA-MB-İK)

12.02.2013 19:09:53 TSI

Editör: Wan Haber