Bursa'da, MOBESE kameraları tarafından görüntülenen 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı kazaya karışan iki şoföre toplam 37,5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
Edinilen bilgiye göre kaza, 9 Ekim'de Bursa-Ankara yolu Gürsu Kavşağı'nda meydana geldi. Ahmet D.'nin (55) kullandığı 16 JJK 99 plakalı belediye otobüsü, Hüseyin A.(36) yönetimindeki 16 AP 761 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil içinde yolcu olarak bulunan Gülsevim Çelik (27) ile otobüs yolcuları Ayşe K. (29) ve Yasemin D. (30) ise yaralandı. Yaralı olarak Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gülsevim Çelik yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Savcılık, MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen kazayla alakalı soruşturma başlattı. Görevlendirilen bilirkişi, kazayı incelediğinde otomobil sürücüsünün Hüseyin A.'nın Karayolları Trafik Kanunu'na göre kırmızı ışık ihlali ve kavşaklarda geçiş hakkı hükmünü ihlal ettiği için asli kusurlu, belediye otobüsü şoförü Ahmet D.'nin ise 'hızın gerekli şartlara uygunluğunu sağlama hükmünü ihlal' ettiği için tali kusurlu olduğunu şeklinde rapor verdi.
Buna göre savcılık tarafından hazırlanan iki sayfalık iddianamede müşteki şüpheli olan özel otomobil sürücüsü Hüseyin A.'nın, "bilinçli taksir altında ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek" suçundan 22.5 yıla kadar, belediye otobüs şoförü Ahmet D.'nin ise, "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapsini istedi.
Her iki müşteki şüpheli, önümüzdeki günlerde davanın 3 müştekisiyle ile birlikte, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
(OSM-YS-AŞ-Y)

09.12.2012 11:21:42 TSI

Editör: Wan Haber