Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilere verilen trafik eğitim seminerinde konuşan Trafik Polisi Yılmaz Ertürk, "Son yayınlanan istatistiklere göre ölümlü kazaların yüzde 80'i sürücülerin evlerine 35-40 kilometre yaklaştığında meydana geliyor" dedi.
Yaşanan kazalarla ilgili istatistiki bilgiler veren Öztürk, en son yayımlanan resmi rakamlara göre yılda 3800'den fazla kişinin trafik kazasında öldüğünü, 240 bin kişinin de yaralandığını dile getirdi. Ölümlü kazaların yüzde sekseninin sürücülerin evlerine 35-40 kilometre yaklaştıklarında yaşandığının altını çizen Öztürk, yaya kazalarının yüzde 9'unun da yayaların kusurundan kaynaklandığını söyledi.
İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın'ın himayelerinde gerçekleşen ve Trafik Denetleme Şube Müdürü İlhan Dağdeviren ve Eğitim Büro Amiri Mustafa Kula'nın da önemle üzerinde durduğu etkinlikte Kılıçaslan Lisesi öğrencileri ile buluşan eğitimci trafik polisi Yılmaz Ertürk, trafikte aşırı hız, öğrenci servislerine ve diğer araçlara iniş-biniş, araç içindeki davranışlar konusunda bilgiler aktardı.
Ertürk, "Günümüzde yaşanan kazaların en büyük sebebini, kime sorsanız size hemen 'alkollü ya da uykusuz araç kullanmak' diyecektir, sizlerin bilinçli yetişmesiyle eminim gelecekte trafik kazaları en aza inecek ve yaşadığımız acılar sona erecektir, bu amaçla trafik eğitimini okullarda vererek tabana yayıyoruz" şeklinde konuştu.
Eğitimin ceza ve denetimden daha etkili olduğunu belirten emniyet görevlisi Yılmaz Ertürk, bu amaçla Kayseri genelinde trafik şubesi olarak yıllardır eğitici faaliyette bulunduklarını dile getirdi. Okullarda eğitici faaliyetlere başladığı 2000 yılında Kayseri'de şehir içinde emniyet kemeri takma oranının yüzde 5 civarında olduğunu, bu gün bu seviyenin yüzde 85'lere çıktığını vurgulayan Ertürk, öğrencilerin yönelttiği birbirinden ilginç soruları da cevapladı.
(AÖ-Y)

03.01.2013 12:17:51 TSI

Editör: Wan Haber