-Giresun'un Güce ilçesinde bulunan Çok Programlı Lisesi'nde yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Okul önünde toplanan öğrenci, öğretmen ve idareciler tatbikatı heyecanla izledi.
Tatbikatta öğrenciler, Giresun Sivil Savunma ekibinden Selami Alkan'ın gözetiminde uygulamalı eğitim yaptı.
Rehberlik dersinde sirenlerin çalmasıyla başlayan yangın tatbikatında öğrenciler sınıflarından çıkarak düzenli şekilde okul bahçesinde toplandı. Tatbikat gereği okulda mahsur kalan öğrenciler ve personel, ekiplerce kurtarıldı.
Deprem tatbikatı sırasında ilk olarak temsili olarak 112 Acil Servis telefonla aranılarak yaralılar bildirildi. 112 ekibi okul binası içinde mahsur kalanları sedye ile taşıyarak kurtardı. Okul bahçesine çıkartılan yaralıların tedavisi yapılken okul bahçesinde yakılan ateş çağrılan itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Okul Müdürü Ünal Pul, konuyla yaptığı açıklamada, yangın ve deprem gibi doğal afetler konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesi bakımından tatbikatların son derece önemli olduğunu kaydederek " Öğrencileri yangın ve afetlere karşı bilinçlendirmek önem arz etmektedir. Tatbikatlarda yangın ve afet anında ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiği ve bu sayede can ve mal kaybının nasıl asgariye indirildiği gösterilmektedir. Bu da afet ve depremlerde can ve mal kaybını en az seviyeye indirmek için önemlidir. Öğrencilerle beraber yapmış olduğumuz yangın ve deprem tatbikatında bizlere yardımcı olan, Giresun sivil savunma ekibine, Giresun Belediyesi İtfaiye Amirliği birimine ve Güce 112 Acil Servis ekiplerine teşekkür ediyoruz" dedi.
(AB-BK

19.12.2012 14:38:24 TSI

Editör: Wan Haber