Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi'nde artık zil çalmayacak. Öğrenciler sarı, kırmızı ve yeşil yanan ışıklara bakarak derse girecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Türk tarafından tanıtılan projenin, ilk defa bir okulda uygulanan 'ışıklı otokontrol sistemi' olduğu bildirildi. Okul bahçesine, koridor ve sınıflara takılan ışık sistemiyle artık okullarında zil çalmayacağını söyleyen Türk, ''Işık sistemimiz sarı, kırmızı ve yeşil renklerinden oluşuyor. Kırmızı ışık 40 dakikalık ders boyunca yanıyor. Yeşil ışık 12 dakikalık teneffüste, sarı ışık ise ders ve teneffüs bitiminden önce 2 dakika boyunca yanıyor. Bütün ışıklar söndüğünde ise öğretmenlerimiz derse giriyor'' dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, şu an Karacabey'de üç okulda bu uygulamaya geçildiğini belirterek, ''Bu proje ile öğrencilerimize dersin zamanla sınırlı olmadığı şuurunu kazandırmayı, ses ve gürültü kirliliğini önlemeyi hedefliyoruz. Öğrencilere okulda ve günlük hayatlarında otokontrol ile zaman yönetme becerisini kazandırmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.
(MŞ)

21.02.2013 11:48:14 TSI

Editör: Wan Haber