AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Belediyesi'nin iş bilmediğini ve beceremediğini iddia ederek, "Aydın'da icraat belediyesi yok, reklam belediyesi var" dedi.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Aydın Belediyesi Balık Çarşısı önünde yaptığı açıklamada açılışı yapılamayan 'Balık Çarşısı' ve 5 aydır tamamlanamayan 'Battı Çıktı Projesi'ni eleştirdi.
20 Kasım'da bütçe görüşmelerinin yapıldığı Aydın Belediye Meclisi toplantısına katıldıklarını hatırlatan Gökhan Ökten, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun toplantıda 'Balık Çarşısı ile ilgili hukuki sorun olmadığını ve 15 gün içerisinde açılışı gerçekleştireceklerini' söylediğini anımsattı. Geçen 15 günün ardından çarşının açılıp açılmadığını yerinde görmek için geldiklerini belirten Ökten, "Aydın Belediyesi, Balık Çarşısı konusunda Aydın halkını yanıltıyor. İnşaatın tamamlanıp kira ihalesinin yapılmasının ardından buradan dükkan kiralayan esnaflar, kendilerine söylenen gibi işyerleri bulamayınca ve eksiklikler giderilmeyince konuyu yargıya intikal ettirdiler. Burayla ilgili olarak Aydın 1. İdare Mahkemesi ile 1. ve 2. Sulh Hukuk Mahkemelerinde görüşülen dosyalar var. Burayla ilgili olarak mahkemeye sunulan iki ayrı bilir kişi raporunda 'Balık Çarşısı olarak adlandırılan yapı kompleksinde bazı dükkan ve ortak alanlar eksiklikler nedeniyle amacına uygun asgari teknik ve hijyenik şartları taşımamaktadır. Aydın Belediyesi'nden kiralanan balık satış yeri amaçlı işyerleri ve ortak alanlardaki eksiklikler ve hatalı imalatlar hayatın olağan akışı içerisinde işyerlerinin maksada uygun kullanımına mani hal teşkil etmektedir' ifadeleri yer alıyor. Belediye şimdi burada tadilat yapıyor. Bununla ilgili elimizde belgelerde var. Buranın hizmeti açılabilmesi için harcanan paranın yüzde 50'si kadar daha yatırım yapmak gerekiyor. Buda yine vatandaşımızın cebinden çıkacak" diye konuştu.
"SEÇİM KAZANMAK İÇİN KALDIRIM BELEDİYECİLİĞİ YAPILIYOR"
Aydın Belediyesi'nin halkına karşı şeffaf olamadığını savunan Ökten, "Aydın Belediyesi, 8 milyon TL değer biçtiği 2 bin 684 metrekarelik bu alanda kötü bir yatırım gerçekleştirdi. Bu kadar değerli bir arsan varken böyle bir yatırım yapılır mı? Sırf burası harekete geçsin diye pazarlarda balık satışı yasaklandı. Halkımız en uzak köşeden gelip şehir merkezinden balık almak zorunda kaldı. Şuan Aydın'da seçimleri kazanabilmek için kaldırım belediyeciliği yapılıyor. Kaldırım taşı değiştirmekle belediyecilik olmayacağını Sayın Çerçioğlu'nun bilmesi gerekir. 4 yıl yarın belediye binası dışında tamamlanan bir yatırım yok. Aydınlının ihtiyacına yönelik projeler hayata geçirilemiyor. Aydın için projeler yapılamamasının nedeni iş bilmezlik ve iş becerememezliktir" şeklinde konuştu.
"REKLAM VAR İŞ YOK"
Aydınlılar adına hesap soracaklarını ve sorunların takipçisi olacaklarını ifade eden Ökten, sözlerini şöyle tamamladı: "Aydın Belediyesi, halkını kandırıyor. Aydın'da halkını kandırmayan ve doğru bilgilendiren bir belediye istiyoruz. 'Projeleri kamuoyuna sorup hayata geçiriyoruz' diyorlar ama biz ortada böyle bir anket göremedik. Aydın'da halkı gibi düşünen ve halkı gibi yaşayan bir belediye yönetimi yok. Her yere boy boy proje resimlerler astılar. 5 ay oldu ortada battı çıktı, ne levha ne de çalıma var. Madem yapmayacaksınız buradaki esnafa ve vatandaşınıza neden çile çektiriyorsunuz? Zaten bu projeler için açıklanan sürelerde çok uzun. İşi bilen bir belediye bu gibi işleri çok kısa sürede tamamlar. Aydın'da icraat belediyesi yok, reklam belediyesi var"
(MB-İK)

06.12.2012 15:40:20 TSI

Editör: Wan Haber