Van'ın Erciş ilçesinde faaliyet gösteren Altın Kalpler Özel Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Feyzullah Kürümoğlu isimli öğrenci, Kurum Müdürü Hanifi Bozkaya ve kendi ailesinin de teşvikiyle '2022 Engelliler Yasası' kapsamında aldığı maaşını kırtasiye yardımı olarak köylerdeki yoksul aile çocuklarına dağıttı.
Dağıtım sırasında hayli mutlu olduğu gözlenen Feyzullah Kürümoğlu, köy çocuklarıyla da oldukça keyifli anlar geçirdi. Kurum Müdürü Hanifi Bozkaya, deprem nedeniyle yaşanılan mağduriyetin ve yokluğun herkeste derin izler bıraktığını belirterek, bunu en aza indirgemek için öğrencilerini sürekli bu tür yardım etkinliklerine yönlendirdiğini ve olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Öğrencileri olan Feyzullah'ın çok duyarlı ve yardımsever bir öğrenci olduğunu da anlatan Bozkaya, "Feyzullah arkadaşlarına, en çok da biz büyüklere örnek teşkil edecek harikulade bir davranışa imza atmış ve bu anlamda bizi düşünmeye sevk etmiştir" dedi.
Altın Kalpler Özel Eğitim Merkezi sahibi Osman Nuri Barutçu da, yardımlaşma ve kardeşlik duygularının böylesine güçlü bir birey yetiştirdikleri için Kürümoğlu ailesine teşekkür ettiğini söyledi. Barutçu, "Kürümoğlu ailesi çocuklarına böylesi örnek alınacak hasletler kazandırarak köy çocuklarını da sevindirmiş oldu. Özel durumundan dolayı bizde eğitim alan bu tür bireyler bile bu kadar güzel davranışlar gösteriyorlarsa, biz neden yapmayalım? Darısı engelli olmayan herkesin başına" şeklinde konuştu.
(NÇ-MSA-Y)

12.02.2013 17:37:42 TSI

Editör: Wan Haber