Bursa'da bir grup üniversite öğrencisi tarafından 5 yıl evvel başlatılan 'köye öğrenci yardımı' projesi Türkiye'deki birçok üniversiteye örnek teşkil ediyor.
Gençliğin sesini duyurmak ve gençlerin neler yapabileceğini göstermek için Uludağ Üniversitesi öğrencilerince hazırlanan köy projesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne örnek oldu. Projesi ana sorumlusu Yaşar Temiz, ''2008 yılında gönüllü iki kişi tarafından başlayan projemiz bugün il sınırlarını aşarak birçok üniversiteye örnek oluyor'' dedi.
2008 yılında Keles'e bağlı Dedeler Köyü İlköğretim Okulu'na kütüphane kazandırarak projenin temellerinin atıldığını söyleyen Yaşar Temiz, ''Hafta sonları sıcacık yataklarını bırakıp kar kış demeden gönüllü arkadaşlarımızla yollara düşüyorduk. İlk başlarda kimse bize inanmıyordu. Başaramayacağımızı ve bu işin tutmayacağını söyleyen birçok arkadaşa sahiptik'' diyerek, inanç ve azimle başardıklarını anlattı.
Köylerdeki bütün meselelerle ilgilendiklerini söyleyen Temiz, ''Okullarda ders anlattık, okulların boya badanasını yaptık. Köylülere arıcılık, hayvan bakımı, toprak tahlili, sağlık taraması başta olmak üzere birçok konuda seminerler verdik. Usta öğreticilerimiz eşliğinde halk oyunları öğrettik ve Alpagut köyünde bir bateri grubu kurduk. Bateri grubundan iki kişi Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar okumaya hak kazandı'' diye konuştu.
Köy projesinin 'Akademi Köy Kongresi' ile diğer üniversitelere aktarıldığını söyleyen Temiz, ''Kongreye 112 üniversiteden öğrenci çağrıldı. Uludağ Üniversitesi öğrencileri tecrübelerini arkadaşları ile paylaştı. 'İzmir Ekonomi Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nden gelen öğrencilerle birlikte çalıştık, projeyi bütün Türkiye'ye yayacağız'' dedi.
(AK-MŞ)

02.02.2013 14:26:16 TSI

Editör: Wan Haber