Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Edirne İl Başkanı Nevzat Çolak, CHP'li ve AKP'li Belediye Meclis Üyelerine seslenerek, "Kentin yeşil alanlarının talan edilmesine izin vermeyin" çağrısında bulundu.
Çolak, yazılı bir açıklama yaparak kentteki yeşil alanların talan edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Edirne Belediye Meclisi'nin 2012 yılının Kasım ayı toplantısında gündeme aldığı fakat gelen tepkiler üzerine geri çektiği 'plan' başlıklı plan notlarının yarınki Şubat ayı olağan toplantısı gündeme alındığını kaydeden Çolak, "Buradan CHP'li ve AKP'li meclis üyelerine sesleniyoruz: Bu kirli oyuna ortak olmayın" dedi.
Yarınki toplantıda gündeme gelmesi planlanan değişiklikle 1'inci Murat Mahallesi'ndeki Sarayiçi İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne ait mahkeme kararıyla durdurulan inşaat gibi yönetmeliklere aykırı inşaatların önünün açılmaya çalışıldığını vurgulayan Çolak şunları, Belediye Meclis Üyelerine çağrıda bulunarak şunları söyledi:
"YA ÇOCUKLARINIZA ONURLU BİR GELECEK BIRAKIN YA DA SUÇA ORTAK OLUN"
"Yeşil alanların talan edilmesi ve belirli çevrelere peşkeş çekilmesi, başta Edirne Kent Konseyi olmak üzere birçok Edirneli yurttaşımızı, STK'ları ve ÖDP'yi rahatsız etmektedir. Biz ÖDP İl Örgütü olarak yeşil alanların talan edilmesindeki bu inat ve ısrarın neden olduğunu merak ediyoruz. Buradan CHP'li ve AKP'li meclis üyelerine sesleniyoruz: Bu kirli oyuna ortak olmayın. Kentin yeşil alanlarının talan edilmesine izin vermeyin. Sorumluluk sizde. Ya çocuklarınıza onurlu bir gelecek bırakacaksınız ya da kentte karşı işlenen suça ortak olacak ve hep öyle anılacaksınız."
(ORA)

05.02.2013 10:25:06 TSI

Editör: Wan Haber