Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen " Engelliler Kedini Anlatıyor", ÖDES projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen, Bayburt Valiliği tarafından koordine edilen, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ÖDES programı kapsamında "Engelliler Kedini Anlatıyor", projesi kapanış toplantısı gerçekleştirildi.
Bayburt Konağı'nın nezih ortamında yemekli gerçekleştirilen toplantıya Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Uluca, Şube Müdürleri Altan Kalkın, Azmi Koçoğlu, Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Samih Akpulat Şube Müdürü Ömer Özgenç, Özel Uzmanlar Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ve Beyaz Ay Derneği Bayburt Şube Başkanı Serhat Kılıç, Proje Koordinatörü Sadettin Aker, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminde Görevli Oyun Eğitmeni Ayhan Dursun, Oyun Yönetmeni Bülent Erdaş, Öğretmenler Ve Engelli Kardeşlerimiz Katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, 11 ay süren "Engelliler Kedini Anlatıyor" projesiyle engelliler için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını kaydederek " Engelli kardeşlerimize yönelik Aydıntepe ve Demirözü olmak üzere iki ilçeyi de kapsayan bu proje ile yaklaşık 7 bin kişiye ulaştık. Projenin başarılı bir şekilde sonuçlandığını düşünüyoruz. Projenin başarılı bir şekilde yürümesine katkıda bulunan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu projeyle toplum nezdinde önemli oranda farkındalık oluştu. Engelli arkadaşlarımızı anlama adına, onların toplumda daha görünür olması adına ciddi bir çalışma ortaya konuldu. Ben tekrar emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. "dedi.
Proje kapsamında Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi'nde her iki ayda bir Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde 5'er adet olmak üzere toplamda 15 aktivite yapıldı. Yörede, özel eğitime muhtaç engelli bireylerin sorunlarına çözüm bulabilmek ve onları sosyal hayata katmak için veli, toplum ve eğitmenler üzerinde farkındalık oluşturmak, halkımıza, engelli bireylerin durumlarını anlama yönünde, farkındalığın yanı sıra önlemeyi de içeren tiyatro eşliğinde sunumlar yapıldı. Faaliyetler tartışmalı tiyatro oyunu şeklinde yapılıp, engellilerin ve ailelerinin yaşamış oldukları problemler canlandırıldı. Engellilerin toplumda yalnız olmadıklarını benzer sorunların başkaları tarafından da yaşandığını görme, kabul etme ve durumu normalleştirme, bu çalışma sonucunda daha da olumlu hale getirilmeye çalışıldı.
(YY-AT-Y)

06.12.2012 17:19:38 TSI

Editör: Wan Haber