Ödemiş-İzmir karayolunda dün gece akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden aynı aileden biri çocuk 3 kişi, Birgi beldesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Yürekleri dağlayan törene, jandarmanın telefonunu arayıp ancak acı haberi veremediği, ölenlerden Mahmut Güvenç'in İstanbul'da asker olan oğlu Mesut Güvenç'te gelerek katıldı.
Tire ilçesine bağlı Doyranlı Köyü yakınlarında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Mahmut Güvenç, damadı Ahmet Gencay ve 1 yaşındaki torunu Yağmur Gencey'ın cenazeleri toprağa verilmek üzere Birgi beldesine getirildi. Burada Derviş Ağa Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, Birgi Belediye Başkanı M. Cumhur Şener ile belde halkı, ölenlerin yakınları ve Mahmut Güvenç'in İstanbul'da acemi birliğinde asker olan oğlu katıldı. Olay yerinden jandarmalar tarafından aranmasına rağmen, acı haberi o anda alamayan asker Mesut Güvenç, babası, eniştesi ve yeğeninin cenaze töreninde yakınlarının yardımıyla ayakta dururken, gözyaşı sel oldu.
Cenazede konuşan Müftü Mustafa Bilgiç, Birgi'de çok sevilen 3 kişiyi son yolcuğa uğurlamak için buluştuklarını belirterek, herkesi duaya davet etti.
Kazada hayatını kaybeden 3 kişi, öğleye müteakip Müftü Bilgiç'in kıldırdığı cenaze namazlarının ardından belde kabristanında toprağa verildi.
(TK-ERG-Y)

16.01.2013 16:10:11 TSI

Editör: Wan Haber