Tekirdağ'ın Çerkezkey İlçesi'nde Nurullah Narin Ortaokulu öğrencileri mavi kapak kampanyası çerçevesinde 150 kilo kapak topladılar.
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Hülya Metin, Sakine Arslan ile gönüllü dernek üyesi Kenan Tatlı, önceki gün Nurullah Narin Ortaokulu'nu ziyaret ederek, öğrenciler tarafından toplanan 150 kilo mavi kapağı teslim aldılar.
Öğrencilerinin 2012-2013 yılı eğitim öğretim yılının başından itibaren mavi kapak toplamaya başladıklarını kaydeden Okul Müdürü Yılmaz Kırmızıgül, "Kampanya kapsamında öğrencilerimiz ve ailelerinin bu konuda duyarlı davranmaları bizleri son derece mutlu ediyor. Bu şekilde de öğrencilerimiz hassasiyetle engelli kardeşlerine sahip çıkmayı öğreniyorlar. Hem öğrencilerimize hem de velilerine göstermiş oldukları bu ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yetkilileri gösterdikleri duyarlılıktan ötürü öğrencilere teşekkür ederken, bu desteğin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ettiler. Kapak toplama kampanyasının engelli bilincinin aşılanmasına katkı sağladığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yetkilileri, "Toplanan bu kapakları geri dönüşüm firmalarına veriyoruz. Makbuz karşılığında aldığımız parayı Türkiye Sakatlar Derneği'nin Genel Merkezi'ne gönderiyoruz. Oradan bize engelliler için tekerlekli sandalye geliyor. Bunu da ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza veriyoruz. Bu çalışmalarının devam etmesiyle, daha fazla insanımıza bu yönde imkânlar sunmuş oluruz. Diğer yandan bazı internet sitelerinde mavi kapak toplama işleminin bittiği yönünde çıkan haberler ve bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Mavi kapak kampanyası tüm hızıyla ediyor" bilgisi verildi.

14.01.2013 10:12:04 TSI

Editör: Wan Haber