Mersin'de Nükleer Karşıtı Platformu'nun (NKP), Akkuyu NGS A.Ş.'nin bilgilendirme bürosu açmasına karşı her cumartesi gerçekleştirdiği eylem devam ediyor. Bugün 4. haftasına ulaşan eylemde, nükleer karşıtları büronun kapatılmasını istedi.
Mersin NKP'nin, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali ile santrali yapacak Rus sermayeli NGS A.Ş.'nin kentte açtığı bilgilendirme bürosuna karşı yürüttüğü "Çamlıbel'de Nükleer Santral Bürosu İstemiyoruz "eylemeni bugün NKP'nin bileşenleri olan Halkevleri, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ortaklaşa yaptı. Eylem çerçevesinde Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan nükleer karşıtları, buradan sloganlar atarak, İnönü Bulvarı'ndaki bilgilendirme bürosu önüne kadar yürüdü. Büro önünde, eylemin bir parçası olarak her gün nöbet tutan nükleer karşıtları ile buluşan grup, büronun açılmasını sloganlarla protesto etti.
Burada grup adına açıklama yapan Uğurcan Akyıldırım, Akkuyu NGS A.Ş.'nin Çamlıbel'de kurduğu irtibat bürosu ile halka yalan söylediğini öne sürdü. Akkuyu'da kurulacak nükleer santralle nükleer lobisinin daha faz kar edeceğini, Mersin'in payına ise nükleer çöplük haline gelmek ve insansızlaşmanın düşeceğini belirten Akyıldırım, "Binlerce kişilik eylemlerle Akkuyu'da nükleer santral istemediğini haykıran Mersin halkını kandırmak için kurulan bu ofis, ilkokul çocuklarına verdiği yalan yanlış bilgilerle çocuklarımızın beynini yıkamaya başladı bile. Buradan bir kez daha AKP hükümetine ve NGS A.Ş. yetkililerine sesleniyoruz; Mersinliler nükleer santrale de kurduğunuz bürolarınıza da geçit vermeyecek. Akkuyu'ya nükleer santral kurulmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Mersin NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan ise bilgilendirme bürosu önünde 15 Aralık'tan bugüne kadar nöbet tuttuklarını kaydederek, nöbete herkesin destek sağlamasını istedi. Büro kapanana kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini söyleyen Aslan, nöbet nedeniyle çok yoğun bir baskı altında olduklarını da öne sürerek, "Her gün şikayetler üzerine ya para cezasına maruz kalıyoruz ya da ifade vermek zorunda kalıyoruz. Bu baskıları şiddetle kınıyoruz. Biz yaşam hakkımızı savunmak adına buradayız ve herkes şunu bilsin ki, ne Akkuyu'da ne de Çamlıbel'de nükleer büronun kurulmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Büro önünde bir süre daha slogan atan nükleer karşıtları, daha sonra olaysız dağıldı.
(KYM-AKL-ÖZ-Y)

05.01.2013 14:36:06 TSI

Editör: Wan Haber