Nevşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, "Avrupa'da Çocuk Eğitimi Becerilerinin Geliştirilmesi" konulu projeleri çerçevesinde gezi ve incelemelerde bulunmak için İspanya'ya gitti.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından uygulanan Hayat Boyu Öğrenme (LLP) Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında, Nevşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "Avrupa'da Çocuk Eğitimi Becerilerinin Geliştirilmesi" adı altında hazırlanan proje ülke genelindeki 2 bin 261 proje arasından ilk 320 proje arasına girerek kabul edildi.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencilerinin Avrupa standartlarında okul öncesi eğitim kurumlarını görmeleri, çocuk bakımı ve eğitiminde yeni yaklaşımları ve metotları incelemeleri, mesleki, kültürel ve dilsel gelişimlerini artırmaları amacıyla hazırlanan 'Avrupa'da Çocuk Eğitimi Becerilerinin Geliştirilmesi'' adlı proje kapsamında okul öğrencileri, proje koordinatörü Bülent Deliktaş başkanlığında İspanya'ya hareket etti.
15 gün süre ile devam edecek proje ziyaretinde öğrenciler İspanya'nın çeşitli bölgelerinde incelemelerde bulunacak. Ayrıca aynı proje kapsamında önümüzdeki günlerde de Nevşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Almanya'da da incelemelerde bulunacaklar.
(MÖZ-ZB-Y)

05.01.2013 10:52:00 TSI

Editör: Wan Haber