NEVŞEHİR - Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği ve Lara Koleji düzenledikleri yemekte Nevşehir'de görev yapan Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ile öğretmenleri bir araya getirdi. Yaklaşık 300 öğretmen ve idarecinin katıldığı gecede Eğitime Gönül Verenler Derneği 'nin davetlisi olarak gelen Yurt Dışı Eğitim Öğretim eski Genel Müdürü Aysal Aytaç'da 'Eğitimde Fedakârlık' konusunda bir seminer verdi.
Lara Koleji'nde düzenlenen geceye İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Eğitim Denetmenleri Başkanı Durhan Alıç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Doğan, milli eğitim müfettişleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Aysal Aytaç tarafından verilen seminerde öğretmenler zaman zaman duygulandılar, zaman zaman da kahkahalara boğuldular. Uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı'nda genel müdürlük ve çeşitli görevlerde bulunan Aysal Aytaç, Hakkâri'de öğretmenliğe başladığı zamandaki anılarından yola çıkarak günümüzdeki eğitim sistemi ile kıyaslama yaptı ve gelinen seviyeyi anlattı. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Aytaç, öğrencilerinin çeşitli zaman dilimlerinde karşısına çıktıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Öğretmenlerin, öğrencilerle iyi bir iletişim kurup, onların sorunlarının sıkıntılarının üzerine eğilmesi gerektiğini ifade eden Aytaç, "Öğrenciler; demokratik davranışlı, kendilerini dikkate alan, kişisel görünüşü hoş, samimi olan, tarafsız, esprili şakacı olan öğretmenleri daha çok benimser. Onun gibi olmaya çalışır. Sizler de bulunduğunuz okulda öğrencilere karşı hoşgörülü olun. Önyargılı olmayın. Sorunlarıyla mutlaka ilgilenin. İyi iletişim kurun. Öğrencilerin, kendini rol model olarak seçtiği öğretmenlerden olun. Asık suratlı, gülümsemeyen, sadece ders verip okuldan çıkan, bencillik ve kibirlilikten önünü bile göremeyen öğretmenlerden olmayın. Öğrencilerin 'Bir öğretmenimiz vardı, yüzünü şeytan görsün' dediği öğretmenlerden olmayın." diye konuştu. Öğrencilerin, fedakâr ve başarılı öğretmenlerini unutamadığını ifade eden Aytaç, kendi meslek hayatında çeşitli anekdotlar anlatarak, sevgi, hoşgörü ve yardımcı olduğu öğrencilerin halen kendisini arayıp halini sorduğunu dile getirdi.
Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise öğretmenliğin fedakarlık mesleği olduğunu belirterek "Düşünen ve üreten nesillerin yetiştirilmesiyle, aydınlık bir gelecek inşa etme yolunda öğretmenlerimizin önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu da, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel ve yüce bir mesleğin sahibi olarak sevgi ve fedakarlık gerektiren, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil sesi ile başlayıp bitmeyecek kadar önemli bir sorumluluktur" dedi.
Büyükfırat konuşmasında eğitim ve hizmet aşkıyla dünyanın dört bir tarafında Türk bayrağını dalgalandıran Türk okullarında görev yapan öğretmenlerden de övgüyle bahsetti.
Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği Başkanı Ali Kızıltepe ise dernek olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlere değinerek kurdukları okuma salonları sayesinde öğrencileri sınavlara hazırladıklarını ve eğitim seferberliğine katkıda bulunduklarını anlattı.
Seminer bitiminde Aysal Aytaç'a Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat hediye takdim etti. Gecenin sonunda ise Lara Koleji tarafından öğretmenlere birer çanta hediye edildi.
CİHAN

Editör: Wan Haber