Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 7 den 87 ye Herkes İçin Spor kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında katılımcılara Herkes İçin Spor lisansı çıkarıldı. Lisanslar Vali Abdurrahman Savaş tarafından dağıtıldı.
Nevşehir'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "7 den 87 ye Herkes İçin Spor" kampanyasına Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ta katıldı. Vali Savaş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla mesai saatleri sonunda spor salonunda buluşup spor yaptı. Vali Savaş, kampanyaya destek veren vatandaşlara pasta ve meyve suyu ile birlikte lisanlarını dağıttı.
Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, halk arasında spor bilincini oluşturmak ve halkın sportif faaliyetlere katılımını artırmak için yaz aylarında gerçekleştirilen sportif faaliyetleri kış aylarında da sürdürmek istediklerini kaydetti. Bu maksatla "7 den 87 ye Herkes İçin Spor" kampanyası başlattıklarını ifade eden Ünlüer, il merkezinin yanı sıra ilçelerde tüm spor tesislerinin haftanın 7 günü halkın kullanımına açıldığını vurguladı. Vali Abdurrahman Savaş ise, spor yapmanın sağlıklı yaşam için temel şartlardan biri olduğunu belirterek tüm vatandaşları spor yapmaya davet etti. Vali Savaş: "İlimizdeki spor tesisleri 7 gün 24 saat halkımızın spor yapması için açıktır. Tesislerimizin kullanım oranını arttırmak için her geçen gün çaba sarf ediyoruz. Bu aşamada da önemli bir mesafe kat etmiş durumdayız. Nevşehir Kapadokya bölgesi bu sporlar için belki de en güzel yerlerden bir tanesidir. Muhtelif vadiler sadece Türkiye'den değil Avrupa'dan insanlar gruplar halinde gelip birkaç gününü burada geçirmesi için cazip bir yer halinde. Halkımızın da bu değerleri bilerek havaların müsait olduğu zamanlarda doğada vadide, olmadığı zamanlarda il ve ilçelerimizdeki tesisleri kullanarak daha hareketli bir yaşam sürdürmesini istiyoruz. Valilik olarak sadece sözlü mesajla değil aynı zamanda bizzat sporun içinde hareketli yaşam ilkelerine uygun yaşamak için gayret sarf ediyoruz. Bu çerçevede kat edeceğimiz önemli mesafeler var. Bir yılı aşkın bir süredir mesai arkadaşlarımızla daire müdürlerimizle birlikte haftada birkaç gün spor yapıyoruz etkilerini henüz görmeye başladık. İnşallah bundan sonraki dönemde bu hareketli yaşamın sağlığımızı olumlu etkileme yönünde daha güzel neticelerini göreceğiz. Bu vesile ile tüm Nevşehirli hemşerilerimizi daha hareketli bir yaşam için tesislerimizi kullanmalarını özellikle arzu ettiğimi ifade etmek istiyorum. Herkese sağlık dolu mutlu yaşamlar diliyorum" dedi.
(AÖ-Y)

18.12.2012 15:25:45 TSI

Editör: Wan Haber