Edebiyat dünyasının önemli isimlerinden biri olan Necati Cumalı anısına düzenlenen "Cumalı Buluşması"nın bu yıl 12'ncisi gerçekleştiriliyor.
Necati Cumalı'nın vefat ettiği 2001 yılından bugüne değin Urla Belediyesi tarafından düzenlenen Cumalı Buluşması, 10 Ocak perşembe günü Urla Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'nde yapılacak olan etkinlikle başlayacak. Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'nde saat 12.30'da başlayacak olan anma etkinliği, Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edecek. Açılış konuşmaları, Cumalı ile ilgili görsel sunum ve "Yazınımızda Cumalı" konulu söyleşinin yapılacağı Kültür Merkezi'ndeki etkinlik, onur ödüllerinin verilmesi ve ardından "İçi Dışı Urla" konulu Fotoğraf Sergisi açılışı ile devam edecek.
Etkinlik kapsamında, Rüzgar Gülü Kitabevi'nde Bekir Yurdakul'un yöneteceği "Anısı Güzel Cumalı" söyleşisi ve Bülent Habora'nın kitap imza etkinliği de gerçekleştirilecek.
"XII. Cumalı Buluşması" aynı akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 20.30'da sahnelenecek olan "Kristof Kolomb'un Yumurtası" adlı tiyatro oyunuyla sona erecek. Necati Cumalı'nın yazdığı ve Gökhan Altuntaş'ın yönettiği oyunu, Toprak Sahne Tiyatrosu oyuncuları sahneye taşıyacak.
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, "Yalın anlatımıyla edebiyatımıza her anlamda önemli izler bırakmış olan usta yazar Necati Cumalı, kalemiyle Urla'yı dünyaya tanıtmış bir yazarımızdır. "Cumalı Buluşmaları"nın bu yıl on ikincisini gerçekleştirecek olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Tüm Cumalı dostlarını etkinliğimize davet ediyorum" dedi.
(AÖK-ERG-Y)

04.01.2013 15:17:19 TSI

Editör: Wan Haber