Nazilli Ülkü Ocağı Orta Öğretim Masası, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikincisi yarısında yapılacak ve uygulanacak faaliyetler için toplandı.
Ocak binasında bulunan Alparslan Türkeş toplantı salonunda Orta Öğretim Masası Başkanı Ahmet Mengüç öncülüğünde gerçekleşen toplantıda ülkücülere börek ve çay ikramı ile birlikte görüş alışverişinde bulunuldu. Çıkan sonuçta ise her dönem bir önceki dönemden daha verimli olması için daha çok çalışılacağı fikrine varıldığı belirtildi.
Ayrıca toplantıda Hocalı Katliamının 21. yıl dönümü olması nedeniyle konu hakkında genç ülkücülere bilgiler de verildi. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Mengüç; "Bildiği üzere 1991 senesinde Dağlık Karabağ bağımsızlığını ilan etmiş, Sovyetleri bu bölgeden çekilmeye zorlamıştır. Hocalı katliamına giden süreç hemen 1 yıl önce 1990 senesinde boy göstermiştir. Bu katliamdır ve en büyük destekçisi, Ermenilere silah aktaran Ruslar olmuşlardır. Bu danışıklı dövüştür. Hemen ardından Gorbaçov yayınladığı bir bildiri ile Karabağ'daki silahları toplatmış, hatta av yapan avcıların bile ellerinden silahlarını almışlardır. Ardından Ermeniler kendilerindeki silahlarla Ağustos ayında isyanlara başlamış, otobüsleri yakmışlar, yol kesmişler canlara kıymışlardır. Azeri köyleri basılmış Hocalı'ya girilerek Bin 300 kişiye yakın olduğu tahmin edilen 'Ahıska Türkleri ve Azerileri' hunharca öldürülmüş, evlerinde diri diri yakılmışlardır. Allah bizlere o günleri tekrar yaşatmasın. Sizden tek isteğim kardeşlerim, bilgili, cesur, güçlü ve güvenilir ülkücüler olunuz ki asla bir daha bu hainliğe teşebbüs edemesinler" dedi.
Konuşmanın ardından öğrencilere kahvaltı verilerek, toplantı sonlandırıldı.
(ÜÖ-MB-İK)

20.02.2013 15:42:54 TSI

Editör: Wan Haber