Yıllar boyunca Aydın'ın Nazilli ilçesinde Sümerbank Fabrikası'nın çalışanlarını taşıyan "Gıdı Gıdı" adlı emektar tren, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'un girişimleri ile yeniden çalışacak. Kaymakam Okur, Gıdı Gıdı isimli trenin Nazilli'nin önemli simgelerinden birisi olduğunu belirterek, "Gıdı-Gıdı Treni projesinin hayata geçirilmesi için her türlü girişimlerde bulunacağız" dedi.
Sümerbank ve Gıdı Gıdı treni hakkında çok araştırma yaptığını dile getiren Kaymakam Okur; "Sümerbank Fabrikası çalışanlarının yanı sıra Nazilli halkının da ücretsiz olarak binebildiği bu tren, şehir merkezi ile fabrika arasında gidip gelirken bazen o kadar yavaş ilerliyormuş ki yol boyunca insanlar rahatlıkla atlayıp binebiliyormuş. Türkiye'de TCDD'ye ait olmayan tek özel banliyö treni olan Gıdı Gıdı, Aşağı Nazilli ve Yukarı Nazilli arasında her gün binlerce insanı taşıyormuş" dedi.
'Gıdı-Gıdı' şeklinde okunan ve Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası ile İzmir-Aydın tren yolu arasındaki bağlantı hattında bulunan demiryolunda kullanılan tren, hem fabrikada çalışan işçileri, hem de halkı taşımak için kullanılıyordu. 4 adet tahtadan vagonlara ve küçük bir kömürlü lokomotife sahip olan ve tarihe tanıklık eden emektar "Gıdı Gıdı" treni de 7 Ekim 2006'daki son seferinden sonra fabrika içerisindeki durağında beklemeye devam ediyor.
(ÜÖ-İK)

08.12.2012 11:45:34 TSI

Editör: Wan Haber