Konya'da 4 çocuk annesi sevgilisini öldüren zanlı ilk kez hakim karşısına çıktı. Zanlı duruşmada, cinayeti kendi elleriyle işlediğini, namahrem diye cesedi giydirdiğini ve cesedi görmemelerini istediği çocukları, kadının eski erkek eşini arayarak aldırdığını anlattı.
Olay, 9 Aralık Pazar günü merkez Meram ilçesi Hacı Fettah Mahallesi Yaymacı Sokak'ta meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, 4 çocuk annesi Emel Sayın (32), yatak odasında hareketsiz yatarken 10 yaşındaki kızı, annesine seslenmiş, cevap alamamasının ardından polise haber vermişti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri yaptıkları incelemede öldüğü belirlenen Sayın'ın cesedini otopsi için hastane morguna kaldırdı. Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde otopsisi yapılan 4 çocuk annesinin boğularak öldürüldüğü ortaya çıkmış, cinayet şüphelisi sevgilisi Mustafa Ç. Aydın Kuşadası'nda yakalanmıştı.

"ÖLDÜRDÜKTEN SONRA KIYAFETLERİNİ GİYDİRDİM"
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde kasten adam öldürme suçundan dolayı müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan zanlı Mustafa Ç., hakim karşısına çıktı. Taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada zanlı Mustafa Ç, cinayeti anlattı. Emel Sayın ile aralarında daha önce kavga çıkması nedeniyle ayrıldıklarını ama zaman zaman yanına gelip gittiğini belirten zanlı Mustafa Ç, "O gün işten eve ben getirdim. Çocuklarıyla markete gittim bir şeyler aldım. Akşam ben başka odada kalırken yanıma geldi. Bir süre sohbet ettikten sonra birlikte olduk. Daha sonra ben, eski eşi olarak bildiğim 2 çocuğunun babasının eve gelmemesini istedim. Bu yüzden tartışma çıktı. Bana 'onu şikayet ettiğim gibi seni de cinsel tacizden dolayı şikayet ederim' dedi. 'Hatta baban ve kardeşinle birlikte olur, fotoğraflarını sana gönderirim' diye tahrik etti. Bunun üzerine boğazını sıktım hareketsiz kaldı. Ayıltmaya çalıştım ayılmadı. Çıplaktı kıyafetlerini namahrem diye giydirdim. 2 çocuğunun babası Aziz'i telefonla aradım ve 'Emel öldü, çocuklar etkilenmesin gel al' diyerek evden kaçtım" diye konuştu.
Tanık olarak dinlenen Emel Sayın'ın 2 çocuğunun babası Aziz G., "Sabah saat: 05.00 sıralarında Mustafa beni aradı. Emel hakkın rahmetine kavuştu, çocukları al dedikten sonra telefonu kapattı. Mustafa beni zaman zaman arar tehditler ederdi" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti çocukların dinlenmesi ve daha önceki şikayet dosyalarının incelenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(HİV-AH-YHY-Y)

13.02.2013 13:43:08 TSI

Editör: Wan Haber