Gaziantep Özel Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, Naksan Plastik Fabrikası'nı ziyaret etti.
Ziyarette öğrencileri Naksan Plastik Genel Müdürü İsmail Sözeri karşıladı. Genel Müdürü İsmail Sözeri, önce öğrencilere toplantı salonunda fabrika hakkında genel bilgi veritken sonra, fabrikanın mutfağında öğrencilere taşıma poşetlerinin, torbaların, stretch filmlerin hangi aşamalardan geçtiğini, şeffaf ve renkli poşetlerin nasıl yapıldığını anlattı ve gösterdi.
Plastiğin ham maddesi olan polimeri hakkında da bilgi alan öğrenciler, fabrikadaki makineleri yakından görme imkanı buldu. Öğrencilerinin sorularını da cevaplayan Genel Müdür İsmail Sözeri, "Yurtiçinde ve yurtdışında, pek çok şirketin en önemli tedarikçisiyiz. Yaklaşık 200 bin ton yıllık kapasitesi, 2 bini aşkın çalışanı ile Türkiye'nin ulusal ve uluslararası güçlerinden birine dönüşmekteyiz. Üretim kapasitesi olarak Ortadoğu ve Doğu Avrupa'nın en büyük üreticisi olan Naksan Plastik, Avrupa genelinde ise ilk üç arasında yer almakta ve 70 ülkeye ihracat yapmaktayız" dedi.
ZEP Öğretmeni Rümeysa Kurum ise, "Yaptığımız bu tür geziler öğrencilerimize büyük ufuklar kazandırıyor. Hem hayatımızın her alanında kullandığımız plastiklerin yapım aşamalarını yerinde görerek bilgi sahibi oluyorlar hem de dünya çapında çok önemli yeri olan bir fabrikaya gitmiş olmanın ayrıcalığını yaşıyorlar. Bu anlamda Gaziantep'in sanayisini öğrencilerimize en iyi şekilde tanıtmak ve yaşatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
(FS-MEF-Y)

10.12.2012 13:48:19 TSI

Editör: Wan Haber