Muş'ta etkili olan yoğun kar yağışı vatandaşlar için çile, çocuklara ise eğlence kaynağı oldu.
Muş merkeze bağlı Yücetepe köyünde kendi imkanları ile yaptıkları kızak ve çanak diye tabir edilen demirleri ayaklarına bağlayan çocuklar, karın keyfini çıkardılar. Kar yağışının yerini soğuk havaya bırakması, özellikle kırsal kesimde yaşayan çocukların işine yaradı. Hafta sonunu fırsat bilen çocuklar kızak ve çanaklarını alarak kaymanın keyfini çıkardılar. Kar kalınlığının 40 santimetreyi aştığı Muş'ta, çocuklar soğuk havaya aldırış etmeden kızaklarıyla kayarak gönüllerince eğleniyorlar. Yaşları 8 ile 13 arası değişen çocuklar, yaklaşık 300 metrelik yolu yürüyerek çıkıp daha sonra ise kızaklarıyla kayarak karı eğlenceye dönüştürüyor.
Hüseyin Yılmaz isimli çocuk, kendi imkanları yaptıkları aletlerle kaydıklarını söyleyerek, "Okullar tatil olduğu için arkadaşlarımızla kayarak zaman geçiriyoruz. Bu kızakları da çanak dediğimiz demirlerden yaptık" dedi.
Köylerinde kayak merkezi olmadığı için köy yolunda kaydıklarını vurgulayan Erkan Sarıdağ, "Kayacak yerimiz olmadığı için kendi imkanlarımız ile yaptığımız kızaklarla kayıyoruz. Üzerimizi sıkı giyerek soğuktan da korunmuş oluyoruz" diye konuştu.
(RD-MSA-Y)

13.01.2013 15:02:03 TSI

Editör: Wan Haber