Muş'ta polis tarafından yapılan operasyonda, meyve suyu kutusunun içerisine gizlenmiş vaziyette 2 kilo 87 gram eroin ele geçirildi.
Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muş-Bitlis karayolu üzerindeki uygulama noktasında durdurulan bir yolcu otobüsünde seyahat eden E.A. isimli şahsın valizlerinde yapılan aramalarda meyve kutularının içerisinde gizlenmiş vaziyette eroin ele geçirildi.
Ekipler tarafından aynı uygulama noktasında bir başka yolcu otobüsünde yolcu olarak seyahat eden M.Ş.Ş. isimli şahsa ait valizde yapılan aramalarda da toplam 5 kilo 800 gram eroin ele geçirildi.
Her iki operasyonda gözaltına alınan zanlılardan M.Ş.Ş. tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulurken, E.A. isimli şahıs da, 'Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Nakletmek' suçu kapsamında işlem yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği belirtildi.
Ayrıca bir yıllık açıklanan raporda ise, il genelinde yapılan operasyonlarda 39 kilo 192 gram eroin, 104 kilo 683 gram kubar esrar, 10 kilo 380 gram toz esrar, 1 kilo 975 gram takoz esrar maddesi ile, 222 adet extacy hap ve 988 gram afyon sakızının ele geçirildiği ve toplam 39 şahsın tutuklandığı açıklandı.
(NA-YHY-Y)

14.12.2012 19:26:12 TSI

Editör: Wan Haber