Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, cami önleri ve sokaklarda dilenenleri toplayarak, fakirlikten dolayı dilenenlere gerekli tüm yardımların yapılacağı belirtildi.
Cuma namazının ardından halkın yoğunlukta olduğu Alaattin Bey ve Hacı Şeref camileri önüne zabıta ve polislerle birlikte giden Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekipleri, namazın hemen ardından dilenci aramaya başladı. Cami önlerinde dilenci bulamayan ekipler, kaldırım üzerlerinde dilenen 6 kadın ve çocukları topladı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Hamdullah Karasu tarafından yardım yapılacağı şeklinde ikna edilen kadın dilenciler, çocuklarıyla birlikte müdürlüğe götürüldü. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Hamdullah Karasu, dilencilikle mücadele kapsamında yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Çalışmayı Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile birlikte yürüttüklerini vurgulayan Karasu, bu kapsamda ilk çalışmayı bugün Cuma namazının hemen ardından başlattıklarını kaydetti. Cami önleri ve sokaklarda dilencilik yapan kişi ve gruplara ulaşılmaya çalışacaklarını ifade eden Karasu; "Öncelikli hedef olarak il merkezinde yapılacak olan çalışmada fakir ve mağdur oldukları için dilenmek zorunda kalan ailelere ulaşıp Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak gerekli görülen sosyal yardımların ailelere ulaşmasına sağlamak ve fakirlik nedeniyle dilenmek zorunda kalan ailelerin dilenme davranışlarını ortadan kaldırmak ve bu işi meslek haline getirmiş fakir ve mağdur olmadıkları halde özellikle de il dışından gelen ve halkımızın dini duygularını sömürü aracı olarak kullanıp haksız gelir elde eden kişilere gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını sağlamaktır. Böylelikle hem mağdur ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımlar atılmış olacak hem de vatandaşlarımızın dini duygularını sömürerek bu işi meslek haline getirmiş olan ve bu durumu toplumsal bir hastalık haline dönüştürülmüş olan kişilerin cezalandırılması sağlanmış olacaktır" dedi.
Dilenci sayısını en aza indirmeyi hedeflediklerini ifade eden Karasu, "Artık ilimizde her kim olursa olsun fakirlik nedeniyle dilenen insanın kalmaması için mevzuat gereği gerekli tüm yardımları yapacağız. Ulaşılmayan mağdur aile kalmamasının sağlanması için canla başla mücadele edeceğiz. Toplumumuzun kanayan yarası haline gelen dilencilik davranışının en aza indirilmesi için gerekli diğer tüm önlemler alınacaktır" diye konuştu.
Karasu, bu çalışmayı özellikle Cuma günleri yoğun bir şekilde yapacaklarını sözlerine ekledi.
(NA-MSA-Y)

30.11.2012 14:23:42 TSI

Editör: Wan Haber