AK Parti Muş Kadın Kolları Başkanlığı tarafından "A'dan Z'ye Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek" konulu bir konferans düzenledi.
Muş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı konferans salonunda Ankara Kadın Sağlığı Derneği ile ortaklaşa düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı İbrahim Büyükkıvanç, dernek olarak kadınların başta tüp bebek sorunu olmak üzere diğer sağlık problemlerinin çözümü noktasında seferber olduklarını belirtti. Büyükkıvanç, "Derneğimiz kadın sağlığı konusunda tıbbi ve sosyolojik araştırmalar yapmayı, kamuoyunu konu hakkında bilgilendirilmeyi, hastaları dernek bünyesinde bir araya getirerek maddi ve manevi dayanışma ortamlarının oluşturulmasını amaçlar. Bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Ankara Kadın Sağlığı Derneği, bünyesindeki gönüllüleri ile gerekli araştırmaları yaparak kadınlarımızın en sık karşılaştıkları sağlık sorunlarını tespit edip, bu sağlık sorunlarının giderilmesi ve doğru yönlendirmenin sağlanması için çalışmaktadır" dedi.
25 yıl önce Hollanda'dan Muş'a gelin geldiğini söyleyen Evgurinia Bali ise, Muş'ta ve bölgede kadın sağlığına gerektiği kadar önem verilmediğini belirtti. Bu tür konferansların verilmesi ile kadınların bilinçlendirileceğine dikkat çeken Bali, "Bugüne kadar böyle bir program yapılmadığı için bu konuda herhangi bir bilgiye sahip değildik. Bu tür toplantılar kadınlar için oldukça önemlidir. Bu tür seminerlerle kadınların sağlığı daha iyi bir duruma gelecektir" dedi.
(NA-MSA-Y)

07.12.2012 15:03:49 TSI

Editör: Wan Haber